Weerbericht:
Rustig herfstweer. Overdag perioden met zon, 's nachts kans op een mistbank
Verkeersinformatie:
Geen files

Trio pleegt vernielingen in centrum Domburg

Toegevoegd: 24-07-2021, 11.47 uur
Trio pleegt vernielingen in centrum Domburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

DOMBURG - ln de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie dankzij een oplettende getuige in Domburg drie twintigers aangehouden voor het plegen van vernielingen.


De getuige zag de jongens rond 03.30 uur door de Stationsstraat lopen. Ze sloegen een ruit in en haalden verkeersborden van hun plek. Eén van de jongens leek gewond te raken doordat hij geraakt werd door gebroken glas. De getuige volgde de jongens op een afstandje en belde in de tussentijd de politie. De groep verplaatste zich naar het strand en ook de politie kwam hier naartoe. Er werden camerabeelden bekeken en hieruit bleek dat de drie inderdaad vernielingen hadden gepleegd.

Eén van de jongens had inderdaad een kleine verwonding aan zijn been. “Hij draaide er echter omheen hoe hij die verwonding had opgelopen” aldus de politie. Er werden een getuigenverklaring en een aangifte opgenomen en de drie werden naar een politiecellencomplex gebracht. Daar legden de jongens een blaastest af. Ze bleken teveel gedronken te hebben. “Dit kan voor een officier van justitie een reden zijn om een zwaardere straf te eisen of op te leggen”, aldus de politie.

De jongens moesten een nachtje slapen in een cel. Vandaag worden de drie in de gelegenheid gesteld om hun verhaal te vertellen aan rechercheurs. De verdachten komen uit Rotterdam en zijn 20, 21, en 22 jaar oud.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Grote Smurf (25-7-2021 om 02:18)
Wat een simpeltje ben je dan als je dan tegen een rechercheur moet gaan vertellen dat je van alcohol agressief wordt en zin krijgt om dingen te slopen. Maar wat dit soort tuig niet begrijpt is dat alcohol niet agressief maakt maar juist alle gevoelens (incl. agressie) versterkt en je weet dus echt wel wat je doet. Je geniet dus kennelijk van leedvermaak. Spullen van mensen slopen en door die verkeersborden te slopen de burger tot last te zijn want die mag dat weer met belastingeld betalen. Dan ben je gewoon een empathieloze narcistische gek die een goede straf moet krijgen ongeacht of je met 'vriendjes' was om stoer te doen. Hopelijk heeft de rechtbank een mooie passende straf voor jullie in het verschiet. Eentje waarvan jullie leren.
Cees (24-7-2021 om 13:54)
Mooie aanhouding. De rechtbank in Zeeland West Brabant zal er niet veel mee doen. De verdachten worden beschermend en afgeschermd en eventuele aangevers/getuigen worden in diskrediet gebracht. Slappe Rechterlijke macht. Hulde voor de melder en de politie.
Cookie-instellingen beheren