Weerbericht:
Vannacht mistbanken, overdag perioden met zon. Donderdag meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeiljacht vast op zandplaat Westerschelde

Toegevoegd: 24-07-2021, 13.44 uur
Na controle bleek het jacht helemaal in orde te zijn.
Na controle bleek het jacht helemaal in orde te zijn.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

HOOFDPLAAT - Op de Westerschelde tussen Breskens en Hoofplaat is donderdagavond een zeiljacht vastgelopen op een zandplaat. De bemanning van de KNRM-reddingboot Zeemanshoop schoot te hulp.


De KNRM werd rond 21.35 uur met spoed ter plekke verzocht maar vlak nadat de redders de haven uit waren, bleek het zeiljacht al zelfstandig losgekomen te zijn. Het was echter niet geheel duidelijk of er verder nog problemen waren en of het jacht bijvoorbeeld water maakte. Daarom zijn de redders toch nog even ter plekke gegaan.

Na controle bleek het jacht, dat inmiddels in de Sardijngeul voer, helemaal in orde te zijn. Hierop konden de redders terug naar het station.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren