Weerbericht:
Droog en opklaringen. Dinsdag koel en in het zuiden wat regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Bom ontmanteld bij Sloedam, verkeer plat

Toegevoegd: 01-03-2007, 19.06 uur
Door: Roland de Jong

ARNEMUIDEN - Bij de wegwerkzaamheden aan de A58 bij Arnemuiden is donderdagmiddag een bom ontmanteld. Het trein- en autoverkeer ondervonden grote hinder van de ontmanteling.


De bom, een vijfhonderd ponder uit de Tweede Wereldoorlog, werd rond één uur 's middags gevonden tijdens graafwerkzaamheden. De Explosieven Opruimings Dienst (EOD) ging ter plaatse om het explosief onschadelijk te maken. Dit gebeurde aan het einde van de middag.

De medewerkers van de EOD hebben de ontsteking onschadelijk gemaakt. Het explosief zal vermoedelijk vrijdag overdag tot ontploffing worden gebracht. Waar dit gaat gebeuren is niet bekend.

Omdat de hulpdiensten het zekere voor het onzekere wilden nemen, werd de A58 volledig afgesloten tussen Heinkenszand en Middelburg. Ook werd het treinverkeer tussen Goes en Middelburg volledig lam gelegd. Hulpdiensten stonden in de omgeving stand-by.

Pas rond zes uur kwam het verkeer weer een beetje op gang. Wel stonden er lange files en waren de NS-stations extra druk. De NS hadden geen bussen ingezet en hierdoor moesten veel passagiers wachten totdat de treinen weer begonnen te rijden. Een enkeling zocht vervangend vervoer.

Rondom de Sloedam is tijdens de Tweede Wereldoorlog hevig gevochten. Bij de werkzaamheden aan de A58 bij de Sloedam zijn in het verleden dan ook al vaker explosieven gevonden. In april 2006 werd het werk enige tijd stilgelegd als gevolg van de vondst van enkele antitankmijnen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren