Weerbericht:
Peridoen met zon en kans op een bui.
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 15 km

Agenten bekogeld bij uit de hand gelopen feest

Toegevoegd: 24-07-2021, 13.56 uur
Agenten bekogeld bij uit de hand gelopen feest
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HULST - Politieagenten zijn vannacht in Hulst bekogeld met stenen nadat die een einde probeerden te maken aan een uit de hand gelopen feest bij een meisje thuis. Het feest werd bezocht door zo'n 60 personen. Uiteindelijk werden zes personen aangehouden. De ouders van het meisje waren op vakantie en zijn direct naar huis teruggekeerd nadat de politie hen had geïnformeerd over wat er was gebeurd.


Omwonenden hadden rond 02.30 uur geklaagd over geschreeuw en harde muziek vanuit een woning en bijbehorende tuin aan de Händelstraat in Hulst. Agenten gingen ter plekke en troffen ongeveer 60 beschonken of dronken jongeren aan. De agenten vertelden de aanwezigen dat het feestje ten einde was en dat iedereen zich huiswaarts moest begeven. Ongeveer de helft van de gasten voldeed netjes aan het verzoek en vertrok, maar de andere helft bleef volgens de politie vervelend aanwezig en weigerde te vertrekken. Een gedeelte van de jongeren vluchtte over de schutting en door omliggende tuinen.

Op een zeker moment verplaatste het resterende gezelschap zich naar buiten. Vervolgens werden de politiemensen bekogeld met stenen. Door de twee aanwezige agenten werd assistentie gevraagd aan andere collega’s. Die waren snel ter plaatse. Door de politie werd meerdere keren gewaarschuwd dat geweld zou worden gebruikt als de groep geen gehoor zou geven aan de gegeven bevelen. De groep keerde zich vervolgens tegen de politie, zo zegt een woordvoerder.

“Enkele jongeren gebruikten hun verstand en poogden de rest te kalmeren en weg te sturen maar een deel van de groep verplaatste zich in de richting van de Zoetevaart en bleef met stenen gooien. Ook werden de politiemensen voor van alles uitgemaakt. De agenten zagen zich genoodzaakt om hun wapenstok te trekken en deelden daarmee tikken uit aan jongeren die hen aanvielen”, aldus de politie.

Agenten zagen dat een jongen hard tegen een verkeersbord sloeg en besloten hem aan te houden. Een motoragent reed hierop naar de jongen toe. Een andere persoon uit de groep rende vervolgens hard op de motoragent af en trapte tegen de motor, volgens de politie kennelijk met de bedoeling om de aanhouding te belemmeren. De jongen die tegen het verkeersbord sloeg is desondanks aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex.

Er volgden nog vier aanhoudingen voor openlijke geweldpleging, poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel, baldadigheid en belediging van politiemedewerkers. De aangehouden verdachten zijn jongens afkomstig uit Hulst en Sint Jansteen. Zij variëren in leeftijd van 18 tot 22 jaar. Ook het meisje dat het feestje organiseerde is aangehouden. Alle verdachten zijn ingesloten in een politiecellencomplex waar zij de nacht verder doorbrachten en worden zaterdag gehoord.

De betrokken agenten doen allemaal aangifte. Meer aanhoudingen worden ook niet uitgesloten. De zaak wordt momenteel nog verder door de politie.”Het is onacceptabel dat er geweld gebruikt wordt tegen politiemensen en andere medewerkers met een publieke taak. Elk incident is er een teveel. Politiemensen werken de-escalerend als het kan. Maar als het moet stappen ze naar voren en gaan de confrontatie niet uit de weg; voor de veiligheid van hulpverleners en burgers en het handhaven van de openbare orde. Wanneer mensen over de grens gaan wordt dat niet getolereerd”, aldus de politie.

“Al jaren voert de politie samen met het Openbaar Ministerie stevig beleid op het gebied van geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners. De politie pakt onderzoeken van geweld tegen hulpverleners met voorrang op en het beleid van het OM is er op gericht om veel zwaardere straffen te eisen. Politiemedewerkers die te maken krijgen met geweld kunnen rekenen op maximale ondersteuning vanuit de organisatie”, zo zegt de woordvoerder.

De ouders van het meisje dat het feest had georganiseerd bleken op vakantie te zijn. De politie heeft met hen contact gelegd en de ouders hebben hierop meteen hun vakantie afgebroken en zijn teruggereisd naar Hulst.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (25-7-2021 om 14:01)
P leg je nader uit over afkomsten of ben jij soms helderziende .denk het niet dus een vreemde (domme) opmerking .
P (25-7-2021 om 12:40)
Mooi om de contrasten te zien in de reacties als het gaat om bepaalde afkomsten.
Nel (25-7-2021 om 11:04)
Nee Jan je benaderd het van de verkeerde kant. Het is nu namelijk nodig met deze jeugd dat er van die maatregelen getroffen moeten worden. Natuurlijk, wij zijn ook jong geweest, ben het nog trouwens, maar wij wisten wel waar de grens lag en hadden respect voor de politie maar ook voor ouderen, andermans spullen en elkaar!! Dat is het verschil!!!
Tim (25-7-2021 om 11:04)
Jan ( 24-7-20211) Wij hadden nog vrijheid, misschien wel, maar in ieder geval fatsoen. In die tijd werd de politie niet met stenen bekogeld en uit gemaakt voor rotte vis. En stel dat dit "feestje" was bij U naast, dan had U het normaal gevonden dat om 02:30 het een enorm kabaal is, en die jongeren die gevlucht zijn, en dwars door U tuin heen gerent zij en schade in Uw tuin hebben aan gericht, had U normaal gevonden. Of was dat ook de schuld van de politie?
willy (25-7-2021 om 10:17)
weet je waar ik een grote voorstander van ben om het verplichte dienst jaren weer in te stellen door de overheid, daar leren ze weer om te gaan met hoe ze zich moeten gedragen en knetterhard trainen. zes uur bed uiten 10 uur er in de gehele dag zware oefeningen doen leren ze het wel af. het zijn verwende nesten die denken alles te mogen, nederland is een slap land en dit wordt alleen maar erger. ja het is jammer dat het zo moet maar ze moeten harder aangepakt worden een taakstraf wat ze nog leuk vinden ook helpt niet, een zware training wel.
Ik (25-7-2021 om 08:44)
Zet ze maar hard aan het werk in Limburg of Duitsland, dan leren ze ook nog wat werken is. Niet willen is knuppel er over. Tegenwoordig worden ze niet meer opgevoed,ouders die hele dagen werken en kinderen moeten maar zien hoe ze groot worden. Het begint al bij de geboorte zodra het eruit is gaan ze naar de oppas ,komen ouders s'avonds thuis is het nog net eten en dan naar bed dag in dag uit. Respect krijgen ze niet meer mee. Ik zeg laat ze maar zwoegen met een boete maar ook de ouders . Woe laat er nu een 26 jarige alleen thuis dan spoor je niet,dat is feest.
Cookie-instellingen beheren