Weerbericht:
Rustig herfstweer. Overdag perioden met zon, 's nachts kans op een mistbank
Verkeersinformatie:
Geen files

Bootje belandt op strand door motorpech

Toegevoegd: 25-07-2021, 13.05 uur
Het jachtje werd stuurloos door motorproblemen.
Het jachtje werd stuurloos door motorproblemen.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - De redders zijn vrijdag twee keer uitgevaren om de opvarenden van een motorbootje te helpen dat als gevolg van motorproblemen vast was komen te liggen op het strand.


Het bootje had net de haven verlaten toen het rond 17.50 uur motorpech kreeg. De opvarenden probeerden nog een anker uit te zetten maar dit hield niet en ondanks dat de bemanning van een peilboot te hulp schoot belandde het bootje op het strand. De KNRM werd gealarmeerd en die constateerde ter plekke dat de reddingboot niet dichtbij genoeg kon komen om een sleepverbinding tot stand te brengen. Het bootje lag immers al te ver op het droge.

Er werd besloten hoog water af te wachten en rond 23.45 uur werd de reddingbootbemanning opnieuw opgeroepen. Nu kon wel een sleepverbinding tot stand worden gebracht en even later kon het bootje worden afgemeerd in Breskens.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren