Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 22 km

OM eist 3 jaar celstraf voor misbruik minderjarig meisje

Toegevoegd: 29-07-2021, 16.39 uur
OM eist 3 jaar celstraf voor misbruik minderjarig meisje
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Justitie in Middelburg heeft vrijdag de rechtbank gevraagd de 37-jarige B. van der H. uit Sint Annaland een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk op te leggen. 


Van der H. wordt ervan verdacht dat hij vanaf mei 2017 in Kruiningen een minderjarig meisje met de nodige problemen ettelijke keren seksueel heeft misbruikt. Het meisje was, toen de beduidend oudere Van der H. zich aan haar vergreep nog net geen veertien jaar. 

Voor het meisje was Van der H. de man die ze vertrouwde en bij wie ze al haar problemen kwijt kon. Ze kwam graag bij hem en zijn gezin thuis en paste op de kinderen. Het begon met subtiele aanrakingen, een kusje en van lieverlede kwam het zeker dertig keer tot seks.

Eind vorig jaar kwam het misbruik boven tafel en werd er aangifte gedaan. De uitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Saskia Bos (30-7-2021 om 18:09)
Moeten ze alle pedofielen geen levenslang geven?
Peter (30-7-2021 om 15:36)
Zeker 30 keer misbruikt staat er, dan zou ik voor elke keer 1 jaar eisen in plaats van ongeveer 1 maand per keer. Dan leren ze het nooit, weg uit de maatschappij er mee.
willem (30-7-2021 om 12:21)
die zal in de gevangnis geen leven hebben en terecht. want de wet daar is: van kinderen blijf je af. alleen jammer dat hij geen 25 jaar vast zit. sterke voor het meisje.
Ewa (29-7-2021 om 19:59)
Hij mag blij zijn dan niet mijn kleine meid is dan was heel anders met hem afgelopen, zulke pedos leren nm nooit...
Kees (29-7-2021 om 18:38)
Heel erg jammer. 3 jaar celstraf voor seksueel misbruik van een kind. Pedofilie is echter een stoornis die nooit uit te roeien is dus levenslang tbs had beter geweest
Cookie-instellingen beheren