Weerbericht:
Vandaag en morgen perioden met zon en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Huurwoning Zierikzee drie maanden gesloten na vondst soft-en harddrugs

Toegevoegd: 30-07-2021, 12.39 uur
Huurwoning Zierikzee drie maanden gesloten na vondst soft-en harddrugs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

ZIERIKZEE - Burgemeester Van der Hoek van Schouwen-Duiveland heeft vrijdag besloten een huurwoning in Zierikzee voor drie maanden te sluiten. In de woning werden bij een eerdere inval van de politie zowel soft-als harddrugs en munitie voor vuurwapens aangetroffen.


De inval vond op 7 mei 2021 plaats aan de Plevierstraat in Zierikzee. In de huurwoning trof de politie zowel soft- als harddrugs aan en munitie voor vuurwapens. Volgens een woordvoerder van de gemeente Schouwen-Duiveland leverde de aanwezigheid van handelshoeveelheden drugs een gevaar voor de openbare orde op.

Zo konden de drugs leiden tot onveiligheid voor de omwonenden door de aantrekkingskracht van de woning op criminele activiteiten. Om die situatie te beëindigen heeft burgemeester Van der Hoek besloten de woning te sluiten. Volgens de gemeente is de sluiting van de woning bedoeld als krachtig signaal dat dergelijk gebruik van een woning op Schouwen-Duiveland niet getolereerd wordt en vergaande consequenties voor de huisvesting van betrokkenen kan hebben.

De burgemeester van Schouwen-Duiveland neemt deze beslissing op basis van het zogenaamde Damoclesbeleid. Deze wet biedt de burgemeester van een gemeente de mogelijkheid om woningen of andere panden te sluiten als deze een rol spelen in de drugshandel.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jtg (30-7-2021 om 17:44)
Alweer... Hierin Terneuzen ook om de haverklap bingo...!!!
Kees (30-7-2021 om 17:24)
Dom dom dom. Zo sta je gelijk op straat en door het zero tolerance beleid van de woningbouw EN de samenwerking van Brabant en Zuid Holland kom je daar op de zwarte lijst. Dan word het naar Gelderland verhuizen als ze het daar niet te weten komen. Of via de vrije huur sector. Plus bijkomende kosten. 3 maanden huurderving van de woningbouw ten tijde van sluiting EN een nota van de energiemaatschappij.
jan (30-7-2021 om 16:43)
een krachtig signaal is ze er uit schoppen. daar zal de buurt blij mee zijn en huurders zijn er genoeg
June (30-7-2021 om 14:37)
En dan nu maar hopen dat ze de persoon of personen ook niet meer terug laten komen,. Er is woningnood en er zijn genoeg keurige huurders.
Rien (30-7-2021 om 13:10)
Woehaha, en voorgoed het eiland af schoppen zulke losers.
Cookie-instellingen beheren