Weerbericht:
Perioden met zon en droog. Vanavond regen
Verkeersinformatie:
35 files van totaal 120 km

Tot vier jaar cel opgelegd voor poging tot overval Krabbendijke

Toegevoegd: 30-07-2021, 17.45 uur
Tot vier jaar cel opgelegd voor poging tot overval Krabbendijke
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft vrijdag de drie mannen, die betrokken waren bij de overvallen op een tankstation in Rucphen en een poging om het BP-tankstation bij Krabbendijke te overvallen, gevangenisstraffen van één tot vier jaar opgelegd.


De hoogste straf, vier jaar, werd uitgedeeld aan de alles ontkennende 37-jarige R. de C. uit Steenbergen. De 20-jarige L. D. kreeg in plaats van de geëiste 24 maanden waarvan 18 maanden voorwaardelijk één jaar cel waarvan 169 dagen voorwaardelijk plus 240 uur taakstraf en de 25-jarige S. T. uit Rucphen werd bedeeld met twee jaar cel waarvan de helft voorwaardelijk in plaats van de gevorderde 15 maanden waarvan twaalf voorwaardelijk aan S. T. uit Rucphen.

De overvallen vonden plaats op 23 augustus in Rucphen, waar driehonderd euro werd buitgemaakt. In Krabbendijke, 13 september, bleef het bij een poging.

Tijdens een ritje met de auto van De C. werd spontaan besloten dat het tankstation in Rucphen moest worden overvallen. Op 13 september, met De C. en D. in de auto, zou D. bij het tankstation Voetpomp bij Krabbendijke wat te eten halen. In plaats daarvan probeerde hij onder bedreiging van een vuurwapen en gemaskerd het station te overvallen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren