Weerbericht:
Perioden met zon en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Motorjacht loopt vast op zandbank Breskens

Toegevoegd: 30-07-2021, 20.31 uur
De KNRM schoot het motorjacht te hulp.
De KNRM schoot het motorjacht te hulp.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Remi Mesu

BRESKENS - De bemanning van de KNRM in Breskens is donderdag tweemaal gealarmeerd voor een vastgelopen motorboot op de zandbank bij Breskens. Uiteindelijk is het jacht naar de haven van Breskens gesleept.


De motorboot bleek vast te zitten in het zand en kan daarom niet losgetrokken worden zonder schade. Nadat er een anker wordt weggezet is het een uur wachten op hoger water. De motorboot komt los, maar blijkt helaas niet meer op eigen kracht te kunnen varen en wordt daarna door reddingboot Zeemanshoop naar de haven gesleept.

Donderdagmiddag kreeg het Kustwachtcentrum een melding binnen van een vastgelopen motorboot op de zandbank van Breskens. De bemanning werd gealarmeerd, waarna reddingboten Zeemanshoop en Leng uitvoeren. Eenmaal ter plaatse zette de Leng een bemanningslid af om de situatie te beoordelen.

De motorboot bleek vlak voor laagwater te zijn vastgelopen en zat vast, waardoor het niet meer mogelijk is om de boot zonder schade los te trekken. Omdat er na een uur voldoende water zou moeten zijn om los te komen, ging het anker tijdelijk uit. Beide reddingboten voeren daarop weer terug naar Breskens.

Binnen een uur werd de bemanning echter opnieuw gealarmeerd voor dezelfde motorboot. Deze was inmiddels drijvend, waarna de bemanning van de motorboot het anker heeft binnen haalde. Omdat de boot in het zand had vastgezeten met haar ‘Z-drive’, kon zij echter niet meer op eigen kracht verder varen en dreef door de wind en stroming verder de zandplaat op. Ter plaatse is er vanaf de Zeemanshoop een sleepverbinding gemaakt en is de motorboot veilig in Breskens afgemeerd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
dobre (31-7-2021 om 20:21)
iedere oproep wordt afgehandeld als serieuze melding. De westerschelde is gevaarlijker dan je denkt en de meldkamer die deze oproepen ontvangen weten dit ook. Iedereen heeft tegenwoordig commentaar dat de knrm voor "niets" uitrukt. Maar ik lees niets van de vaste (bijna beroeps betweters op deze site) dat de traumahelikopter(s) worden opgeroepen en onderweg weer terug kunnen keren naar hun basis. Dit kost meer dan de vrijwilligers van de KNRM. Denk hier ook eens [email protected]
Kees (30-7-2021 om 23:36)
Ik meen afgelopen jaar te hebben vernomen dat de KNRM enkel uitvaart voor noodsituaties en niet meer voor motor- of materiaalpech en dergelijke situaties. Schippers zouden hiervoor andere diensten moeten inschakelen, als een sleepdienst. Het verbaast mij dat ik afgelopen weken toch met enige regelmaat lees soortgelijke nieuwsberichten als deze waarbij de KNRM ter plaatse komt, terwijl er feitelijk niet ernstig aan de hand is. Is hier een reden voor?
Polder (30-7-2021 om 21:04)
Die gasten moeten leren dat ze niet binnen de tonnen moeten varen als ze niet wetn hoe het wekt niet op schelde varen veel te gevaarlijk voor land rottenje ziet ze met grote regelmaat domme fouten maken vaarbewijzen voor al die plezier mannen invoeren of het nu een grote of een klein bootje is en de kosten door hun stomiteiten zelf laten betalen en niet de gemeenschap
Cookie-instellingen beheren