Weerbericht:
Wisselend bewolkt
Verkeersinformatie:
31 files van totaal 127 km

Hulpdiensten uitgerukt na loos alarm veiligheidssysteem auto

Toegevoegd: 31-07-2021, 13.42 uur
Hulpdiensten uitgerukt na loos alarm veiligheidssysteem auto
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

OOSTERLAND - De hulpdiensten zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag uitgerukt nadat het veiligheidssysteem van een auto bij Oosterland een noodmelding had afgegeven. Eenmaal ter plaatse troffen de hulpverleners niets aan.


De meldkamer kreeg rond 01.30 uur een alarmering binnen via een zogenaamde ecall, een veiligheidssysteem in nieuwe auto's dat na een ongeluk automatisch contact opneemt met de alarmcentrale. Volgens die ecall zou er aan de Hoge Maireweg bij Oosterland een ongeluk zijn gebeurd.

Hierop gingen zowel politie-eenheden als brandweerwagens naar de plaats van de melding. Eenmaal ter plaatse troffen de hulpdiensten niets aan. Na een zoekslag in de omgeving waarbij ook de gealarmeerde ambulance aansloot, werd het voertuig uiteindelijk op het erf van een boerderij aan dezelfde weg gevonden. De alarmering van de auto bleek loos alarm te zijn waarop de hulpdiensten weer terug konden keren.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren