Weerbericht:
Vannacht mistbanken, overdag perioden met zon. Donderdag meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandje in museum Polderhuis Westkapelle

Toegevoegd: 01-08-2021, 11.55 uur - Update: 01-08-2021, 15.55 uur
De brandweer hoefde het gebouw alleen nog te ventileren.
De brandweer hoefde het gebouw alleen nog te ventileren.
© Foto: Remi Mesu
Door: Remi Mesu

WESTKAPELLE - De brandweer van Zoutelande is zondagmorgen uitgerukt voor een brand in het museum Polderhuis in Westkapelle. Door de brand was het museum tijdelijk gesloten.


De brand ontstond rond 10.00 uur in het museum aan de Zuidstraat in Westkapelle. Een fitting van een lampje was daar door onbekende reden gaan smeulen. De brandweer rukte met twee wagens uit, maar ter plaatse bleek dat het personeel van het museum het brandje al snel onder controle had. Hierop kon één wagen al weer terugkeren richting de kazerne.

Omdat er sprake was van onderbezetting op de posten werd uit voorzorg ook de Officier van dienst van de brandweer opgeroepen voor het brandje. Ook kwam een huisarts ter plaatse om iemand na te kijken. Al snel konden zij terugkeren.

Het museum was tijdelijk gesloten omdat de brandweer het gebouw nog moest ventileren. Rond 10.45 konden de medewerkers weer terug naar binnen.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren