Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
74 files van totaal 276 km

Automobilist rijdt voor 4e keer zonder rijbewijs

Toegevoegd: 06-08-2021, 19.30 uur
Automobilist rijdt voor 4e keer zonder rijbewijs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HOEK - De politie heeft vrijdag in Hoek een automobilist aan de kant gezet die al drie keer eerder was betrapt op het rijden zonder geldig rijbewijs. Ook nu bleek de persoon in overtreding.


De politie had informatie gekregen dat de notoire overtreder wederom een voertuig bestuurde. Hierop werd surveillerende eenheden gevraagd om naar de auto uit te kijken. Nadat het voertuig was gespot bij Hoek sloot een tweede dienstvoertuig zich aan zodat het voertuig ingesloten kon worden. Nadat op de Hoekseweg (N682) een stopteken was gegeven kon het voertuig op de rotonde bij de kruising met de Molendijk en de Altenastraat veilig aan de kant worden gezet.

Nadat de bestuurder was aangesproken, bleek deze zogezegd opnieuw zonder geldig rijbewijs te rijden. Omdat het de vierde keer was dat de politie dit feit constateerde werd het voertuig verbeurd verklaard. Er zal ook een boete worden opgelegd maar hoe hoog die precies zal zijn, is nog niet bekend. Het Openbaar Ministerie (OM) zal het boetebedrag vaststellen.

De politie benadrukt dat het zonder rijbewijs besturen van een voertuig een zware overtreding is. "Dat wil zeggen dat je hierdoor een strafblad krijgt en deze overtreding enkele jaren zichtbaar blijft in je justitiële documentatie. Dit in verband met recidivegevaar", aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (7-8-2021 om 09:19)
Als dit een zwaar misdrijf is, hoe bestaat het dan dat deze persoon er dan elke x er zo goed van af komt. En dat elke x z,n auto afgenomen wordt. Dat is een teken dat de boete dan ook niets voorstelt. Die moet dan zo hoog worden dat hij geen auto meer kan kopen. Laat hem nu z,n leven lang flink betalen of sluit hem op.
chuckles (7-8-2021 om 08:46)
Misschien de strafmaat eens wat omhoog krikken? Het is maar een idee :/
unnoekenees (7-8-2021 om 07:19)
Waarom geen foto van deze persoon , Die zal je maar aanrijden . Kunnen we al maatregelen nemen als deze weer doet .
Ja-Ja (7-8-2021 om 07:04)
Hoewel ik wel meer keren de oplossing van zonder rijbewijs rijden heeft beschreven..Nog maals.Wel goed lezen. De verkoper van een auto aan een ander is verantwoordelijk voor de koper. Verkoper moet via CBR en BSN nummer en alle gegevens van koper laten controleren. CBR geeft dan aan verkoper door dat hij zijn auto mag verkopen aan de koper. Doet hij dat niet dan is verkoper verantwoordelijk. En dan zal de verkoper wel goed nadenken voor hij zijn auto verkoopt. Gesnapt of niet. Ik heb het over verkoop auto en niet over diefstal.
bram goeree (6-8-2021 om 22:06)
voor de vierde keer? word het dan niet eens tijd dat ze hem een poosje opsluiten .want als je met zo iemand een aanrijding heb ,wie gaat er dan betalen? niet de verzekering want zonder geldig rijbewijs ben je NIET verzekerd
Beroepsschauffeur (6-8-2021 om 20:27)
Hier rijden ze dagelijks te jong, zonder geldig rijbewijs en verzekering en daar kraait geen haan naar.
Cookie-instellingen beheren