Weerbericht:
Wolkenvelden. Overdag perioden met zon en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Automobilist rijdt voor 4e keer zonder rijbewijs

Toegevoegd: 06-08-2021, 19.30 uur
Automobilist rijdt voor 4e keer zonder rijbewijs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HOEK - De politie heeft vrijdag in Hoek een automobilist aan de kant gezet die al drie keer eerder was betrapt op het rijden zonder geldig rijbewijs. Ook nu bleek de persoon in overtreding.


De politie had informatie gekregen dat de notoire overtreder wederom een voertuig bestuurde. Hierop werd surveillerende eenheden gevraagd om naar de auto uit te kijken. Nadat het voertuig was gespot bij Hoek sloot een tweede dienstvoertuig zich aan zodat het voertuig ingesloten kon worden. Nadat op de Hoekseweg (N682) een stopteken was gegeven kon het voertuig op de rotonde bij de kruising met de Molendijk en de Altenastraat veilig aan de kant worden gezet.

Nadat de bestuurder was aangesproken, bleek deze zogezegd opnieuw zonder geldig rijbewijs te rijden. Omdat het de vierde keer was dat de politie dit feit constateerde werd het voertuig verbeurd verklaard. Er zal ook een boete worden opgelegd maar hoe hoog die precies zal zijn, is nog niet bekend. Het Openbaar Ministerie (OM) zal het boetebedrag vaststellen.

De politie benadrukt dat het zonder rijbewijs besturen van een voertuig een zware overtreding is. "Dat wil zeggen dat je hierdoor een strafblad krijgt en deze overtreding enkele jaren zichtbaar blijft in je justitiële documentatie. Dit in verband met recidivegevaar", aldus de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sws (7-8-2021 om 15:31)
Klopt, als deze gast nu gewoon ze rijbewijs had gehaald van al die boetes die hij nu bij elkaar gaat krijgen hiervan had hij al meerdere keren zijn rijbewijs kunnen halen LOL.
Adje (7-8-2021 om 13:39)
Zo en idioot zal je maar aanrijden met alle gevolgen van dien. Geen rijbewijs, geen verzekering en waarschijnlijk geen geld op de kosten te betalen. Laat de misselijk kop zien. Kan iedereen hem in de gaten houden.
Kees (7-8-2021 om 12:28)
@ Ik Het is nog steeds geen misdrijf Maar wel knap dat het al vier keer ontdekt is. Die man is ook verlinkt las ik dus is het geen lieverdje. Ik moet nog steeds denken aan die oudere man die al zon 40 jaar zonder rijbewijs had gereden, en nooit een aanrijding had veroorzaakt en nooit gecontroleerd was. Kijk dan doe je het goed en rijd je ook goed. Die verdient een rijbewijs te krijgen. Die had 40 jaar rijervaring zonder aanrijding. Dit in tegenstelling tot deze figuur die steeds gepakt word
cq (7-8-2021 om 10:51)
4e de keer zonder rijbewijs, ik neem aan ook niet verzekerd toch.....? Maar zo als ik het bekijk zet ik hier bij toch bedenkingen, zeker er van uitgaand dat dit de 4e keer is. Die zal maar een ongeval veroorzaken, wel dan kun je het wel invullen, of tja zou deze een shovel tegen komen wordt het een ander verhaal, de kans van overleven voor de bestuurder van de shovel staat dan tegen een ander dag licht, dan die van een inzittende van een personen wagen toch met alle gevolgen van dienaart.
Rene (7-8-2021 om 10:23)
voor langere tijd opsluiten alleen zo kan je voorkomen dat dit figuur gaat rijden
Rick (7-8-2021 om 09:35)
En als je rijbewijs wordt ingetrokken na een overtreding is het ineens een misdrijf???
Cookie-instellingen beheren