Weerbericht:
Af en toe zon en meest droog, morgen bewolkt en regen
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Twee nieuwe arrestaties voor beroving Hoek

Toegevoegd: 08-08-2021, 18.04 uur
Twee nieuwe arrestaties voor beroving Hoek
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

HOEK - De politie heeft de afgelopen week twee nieuwe verdachten aangehouden voor de gewapende straatroof op 2 augustus bij Hoek. Bij de beroving werden twee jongens met geweld bestolen.


De beroving vond plaats in de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 augustus. De slachtoffers, een 16-jarige jongen uit Assen en een 15-jarige jongen uit Schijndel, werden door een groep van vijf jongens beroofd. Tijdens de beroving werden de slachtoffers geschopt en geslagen. Ook waren de daders gewapend met een mes en een pistool. Het vuurwapen bleek een neppistool te zijn, welke op een echt pistool leek. De buit was een geluidsapparaat en een paar schoenen.

Op dinsdag 3 augustus en woensdag 4 augustus hield de politie in Terneuzen en Biervliet al twee verdachten aan. Het betrof twee jongens van 15 en 16 uit Biervliet. Op donderdag 5 augustus werd aan de Franz Lisztstraat in Terneuzen een derde verdachte opgepakt, namelijk een 14-jarige jongen uit Sas van Gent. Tot slot werd zaterdag 7 augustus in zijn woning in Sas van Gent een 14-jarige jongen aangehouden.

Het viertal verbleef in een politiecellencomplex en werd in de loop van de week verhoord. De laatste twee jongens werden zaterdagmiddag in vrijheid gesteld. De laatste verdachte moet nog worden aangehouden. Het neppistool is nog niet gevonden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren