Weerbericht:
Overwegend bewolkt, meest droog en vrij koud
Verkeersinformatie:
Geen files

Opnieuw verdachte gearresteerd in onderzoek Schouwen-Duiveland

Toegevoegd: 09-08-2021, 17.52 uur
Opnieuw verdachte gearresteerd in onderzoek Schouwen-Duiveland
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

BURGH-HAAMSTEDE - De politie heeft maandagmorgen op een camping in Burgh-Haamstede een 16-jarige jongen aangehouden voor een beroving van een fiets. De aanhouding maakt vermoedelijk onderdeel uit van een reeks geweldsincidenten op Schouwen-Duiveland


De aangehouden jongen is woonachtig in Abbenbroek en verbleef op de camping aan de Maireweg . Hij is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht en wordt maandag verhoord. Hij wordt verdacht van een beroving van een fiets aan de Rampweg in Renesse op woensdag 4 augustus . Daar werd rond 01.30 uur ook al een 17-jarige jongen uit het Duitse Ratingen beroofd. De politie onderzoekt of hij betrokken is geweest bij de anderen geweldsincidenten.

Ondertussen hebben zich nog vijf slachtoffers gemeld bij de politie in Barneveld, Goes, Renkum, Roermond en Valkenswaard. Vier mensen zeggen dat zij zijn mishandeld. Een andere jongeman is ook van zijn fiets beroofd. De politie onderzoekt of deze feiten met de eerdere reeks ernstige geweldsincidenten te maken hebben. De drie jongeren, die zaterdag werden gearresteerd, zitten nog vast. Zij worden dinsdag voor de rechter-commissaris geleid.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren