Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Reddingboot Zeemanshoop vaart uit voor zeiljacht met motorproblemen

Toegevoegd: 09-08-2021, 20.51 uur
Het zeiljacht werd op sleeptouw genomen.
Het zeiljacht werd op sleeptouw genomen.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Remi Mesu

BRESKENS - Reddingboot Zeemanshoop is zaterdagavond uitgevaren voor een zeiljacht met motorproblemen bij Breskens. Doordat de motor niet meer naar behoren werkte had het zeiljacht assistentie nodig om de haven binnen te kunnen komen.


De KNRM nam rond 17.40 uur contact op met de dienstdoende schipper. Een zeiljacht had vlakbij de vuurtoren van Breskens keerkoppeling-problemen gekregen en had assistentie nodig om de haven binnen te komen. Nadat de reddingsmaatschappij met reddingboot Zeemanshoop ter plaatse was gegaan, werd er met de zeilers afgesproken dat ze op eigen kracht voorbij de haven zouden zeilen en daar de zeilen streken.

Toen dit gelukt was werd er een opstapper overgezet om een sleepverbinding aan te leggen. Daarna nam de bemanning van de reddingboot het jacht op sleeptouw en meerde het veilig af in de jachthaven van Breskens.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren