Weerbericht:
Wolkenvelden. Overdag perioden met zon en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM Veere meerdere keren in actie

Toegevoegd: 16-08-2021, 14.08 uur
Zaterdag kwamen de redders vier keer in actie, zondag één keer.
Zaterdag kwamen de redders vier keer in actie, zondag één keer.
© Foto: KNRM Veere
Door: Roland de Jong

VEERE - De redders van het KNRM-station Veere hebben een druk weekend achter de rug. Ze moesten meerdere keren in actie komen om watersporters te helpen op het Veerse Meer.


Zaterdagochtend rond 10.00 uur kwam de eerste melding binnen: een motorjacht met voortstuwingsproblemen ter hoogte van de Bastiaan de Langeplaat. Nadat het jacht langszij was genomen is deze door de redders naar jachthaven Oranjeplaat gebracht. Tegen half twee kwam de volgende melding. Dit keer was sprake van een zeiljacht dat vast was komen te liggen buiten de aangegeven betonning tussen het Aardbeieneiland en de Arneplaat. De KNRM wist het jacht weer los te krijgen.

De opvarenden van een motorbootje sloegen rond 17.00 uur alarm omdat zij te kampen hadden gekregen met pech. De koelvloeistof was namelijk uit het motorsysteem gelopen. De redders hebben het bootje naar jachthaven Oostwatering gebracht. Na de actie met het motorbootje werd een zeiljacht opgemerkt dat jachthaven Oostwatering binnen wilde lopen maar dit deed aan de verkeerde kant van de betonning. Hierdoor liep het jacht aan de grond. De redders gingen daarom opnieuw aan boord van de reddingboot Oranje en hebben het jacht vervolgens losgetrokken. Rond 20.00 uur konden ze weer huiswaarts keren.

Zondag ging de pieper rond 18.50 uur opnieuw. Dit keer was ten zuiden van het havenkanaal Kamperland een zeilboot aan de grond gelopen nadat de motor niet wilde starten en de harde wind grip op het vaartuig had gekregen. De KNRM ging langszij en heeft de zeilboot vervolgens losgetrokken. Vanwege de wind is de zeilboot meteen naar de haven begeleid.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren