Weerbericht:
Perioden met zon en vrijwel overal droog. Morgen zonnige perioden
Verkeersinformatie:
Geen files

Hoofdverdachten geweldsincidenten langer vast

Toegevoegd: 17-08-2021, 18.38 uur
Hoofdverdachten geweldsincidenten langer vast
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SCHARENDIJKE - De drie hoofdverdachten van de reeks ernstige geweldsincidenten op Schouwen-Duiveland blijven langer vastzitten. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM), dat de jongeren verdenkt van poging tot doodslag.


Het OM en de politie zien de twee uit Schiedam afkomstige verdachten (14 en 18 jaar oud) samen met een 17-jarige jongen uit Vlaardingen als aanjagers van de groep die de feiten pleegde. De groep wordt verantwoordelijk gehouden voor maar liefst zeven ernstige openlijke geweldplegingen en twee berovingen waarbij een fiets werd buitgemaakt. De drie hoofdverdachten opereerden volgens een woordvoerder van het OM in wisselende samenstelling.

Alle feiten vonden plaats tussen vrijdag 30 juli en donderdag 6 augustus. Volgens het OM is uit onderzoek gebleken dat de jongeren in de regio op vakantie waren en dat sommigen elkaar hierbij leerden kennen. “'s Nachts werden de tunneltjes bij Scharendijke onder de N57 en het strand bij de Brouwersdam door jongeren als feestlocatie gebruikt. Hierbij werd muziek gedraaid en zelf gekochte alcohol gebruikt”, zo meldt het OM vandaag.

Bij de politie meldden zich aanvankelijk vijf slachtoffers, waarna op vrijdag 6 augustus een recherche-onderzoek werd gestart. Dat zit inmiddels in de afrondende fase. “Door de publiciteit over het onderzoek meldden zich nog vijf jongeren die slachtoffer waren geworden van het geweld”, aldus het OM. In totaal werden negen verdachten opgepakt. Naast de drie hoofdverdachten ging het om jongeren uit Abbenbroek, Gouda, Tholen en Utrecht.

De meeste van de verdachten zaten enkele dagen vast in een politiecellencomplex om te worden gehoord. Inmiddels zijn de arrestanten, afgezien van de drie hoofdverdachten, weer op vrije voeten. De in vrijheid gestelde verdachten zullen zich later tegenover een rechter moeten verantwoorden, de hoofdverdachten blijven nog 30 dagen vastzitten.

Een reden voor het gebruik van het geweld is volgens het OM overigens nog niet gegeven.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (17-8-2021 om 18:57)
Maak er voorlopig maar 300 dagen van. Deze aso´s behoren niet in deze samenleving thuis.
Cookie-instellingen beheren