Weerbericht:
Overwegend bewolkt en soms wat lichte motregen. Vanmiddag veel wind
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Vermiste kraanvogel op dak woning Terneuzen

Toegevoegd: 17-08-2021, 23.26 uur
De vogel zat op het dak van een rijtjeswoning aan de Bachlaan.
De vogel zat op het dak van een rijtjeswoning aan de Bachlaan.
© Foto: Brandweer Terneuzen post Zuidland
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Een kraanvogel die was ontsnapt vanuit Terneuzen is dinsdagavond teruggevonden op het dak van een woning in diezelfde plaats.


De politie meldde dinsdagmiddag dat in de omgeving van de Oudelandseweg in Terneuzen vier grijze kroonkraanvogels waren ontsnapt. Drie van de dieren waren rond 17.00 uur terecht maar het laatste exemplaar was toen nog spoorloos.

Rond 21.40 uur werd de hoogwerker van de Terneuzense brandweerpost Zuidlandstraat opgeroepen nadat het nog vermiste dier was aangetroffen op het dak van een rijtjeshuis aan de Bachlaan. Samen met de eigenaar kon vervolgens ook de laatste vogel worden gevangen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mercedes (18-8-2021 om 19:34)
Die Johan brengt met zijn reactie tenminste weer een lach op mijn gezicht. Dat in een tijd waar de media met al dat negatieve nieuws komt
Mercedes (18-8-2021 om 19:28)
Wie draait er in zo'n geval voor de kosten op? Hopelijk is dat de eigenaar in dit geval Zonde dat men dit soort dieren in gevangenschap houd
Truus (18-8-2021 om 11:14)
Gelukkig maar! Ook al vind ik het geen dier om in gevangenschap te houden.
Johan (18-8-2021 om 09:21)
Weer wat geleerd: Dat die beesten kraanvogels heten omdat je ze met een kraan van het dak moet takelen wist ik nog niet.
Alwin Van Hese (18-8-2021 om 08:39)
Dankzij brandweer Terneuzen en uiteraard het massale delen op social media is de vogel gevonden en “gered”
Cookie-instellingen beheren