Weerbericht:
Wolkenvelden en enkele opklaringen met eerst mist. Vanavond regen en sneeuw
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Bloedproef moet uitsluitsel geven over alcoholgebruik gecrashte Tholenaar

Toegevoegd: 19-08-2021, 16.50 uur
Bij de man is bloed afgenomen om te kijken hoeveel alcohol hij had gedronken.
Bij de man is bloed afgenomen om te kijken hoeveel alcohol hij had gedronken.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

RILLAND - Een bloedproef moet uitwijzen hoeveel de automobilist die gisteravond van de Oesterdam (N659) bij Rilland reed precies had gedronken. De uitslag laat nog even op zich wachten.


De 46-jarige Tholenaar raakte rond 23.05 uur aan de zijde van Rilland in de berm en reed vervolgens het talud af om uiteindelijk in het water van de oever van het Bathse Spuikanaal tot stilstand te komen. De brandweer werd opgeroepen vanwege een mogelijke beknelling maar hiervan bleek gelukkig geen sprake te zijn. Wel hebben brandweerlieden de persoon uit het voertuig geholpen. Volgens de politie stond het water op dat moment al tot de knieën van de man.

De automobilist raakte gewond maar kon wel zelfstandig naar de ambulance lopen. Bij de man werd een blaastest afgenomen en deze gaf een alcoholindicatie. Omdat de Tholenaar naar het ziekenhuis moest worden gebracht, kon geen ademanalyse worden gedaan. Wel zijn er bloedmonsters afgenomen en die zullen worden onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), zo laat de politie desgevraagd weten.

Als de uitslag van de bloedproef bekend is, zal een officier van justitie bepalen wat er verdere consequenties voor de man zijn. Er is wel ook al een rapportage naar het CBR gedaan zodat zij al dan niet kan besluiten om een onderzoek in te stellen naar de rijvaardigheid van de man.

Bergingsbedrijf Van Egeraat heeft de auto, een Ford Fiësta van mei dit jaar, weer de weg op getrokken en vervolgens afgevoerd. Het voertuig gaf op het display allerlei storingsmeldingen en is ondanks zijn leeftijd vermoedelijk total loss. Vanwege het ongeluk was de Oesterdam in eerste instantie volledig afgesloten en werd verkeer omgeleid via de parallelweg, vanaf middernacht was alleen één rijbaan buiten gebruik. Even na 00.30 uur was de weg weer helemaal vrij.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren