Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
72 files van totaal 255 km

Veroorzaker speedbootongeluk Zoutelande krijgt werkstraf

Toegevoegd: 20-08-2021, 19.02 uur
De man moet naast de taakstraf ook smartengeld betalen.
De man moet naast de taakstraf ook smartengeld betalen.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Een 35-jarige man is veroordeeld tot 200 uur taakstraf omdat hij op 23 juli 2019 een fataal speedbootongeluk veroorzaakte vlak voor de kust van Zoutelande. Ook is hij veroordeeld voor het varen met de speedboot terwijl hij onder invloed was van alcohol.


Door snel, onvoorzichtig en onoplettend te varen, veroorzaakte hij een aanvaring met een rubberbootje waarin een 15-jarig meisje en haar stiefbroer zaten. Het meisje overleefde de klap niet. De man moet naast de taakstraf ook smartengeld betalen aan de ouders van het slachtoffer.

De man is met een te hoge snelheid weggevaren en had daardoor onvoldoende zicht op wat er om hem heen op het water gebeurde. Het was die dag enorm druk op het strand en hij moest dus weten dat er zwemmers en andere recreanten in het water aanwezig konden zijn. Na de fatale aanvaring met het rubberbootje is geconstateerd dat de man onder invloed was van alcohol. Alcohol en verkeer, ook op het water, is geen goede combinatie, aldus oordeelt de rechtbank.

De man heeft groot en onherstelbaar leed veroorzaakt bij de nabestaanden van het meisje. De rechtbank is zich er van bewust dat welke straf zij ook oplegt, daarmee het verdriet en het verlies van de nabestaanden niet kunnen worden goedgemaakt. De rechtbank houdt ook rekening met de impact van de aanvaring op de man. Hij zal moeten leven met het besef dat hij schuldig is aan een dodelijk ongeval.

Verdachte heeft op de zitting verteld zich verantwoordelijk te voelen voor het overlijden van het meisje en zijn spijt en medeleven aan de nabestaanden betuigd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan Boeter (20-8-2021 om 23:43)
Die komt wel heel makkelijk weg met zijn daad. De rechters in dit deel van het land zijn toch echt een deel van hun realiteitszin kwijt en moeten hoog nodig worden vervangen. Wat een waanzin straf. Wat moet je hier nu mee als nabestaande?
Jewannes (20-8-2021 om 22:50)
Als je een konijn doodrijd krijg je een zwaardere straf. Gaat helemaal nergens over de rechtspraak in Nederland
bram goeree (20-8-2021 om 20:45)
belachelijk zo een lage straf te hard varen onder invloed een dodelijk ongeluk veroorzaken en dan zo een straf een klap in het gezicht van de nabestaanden vind ik
zeeuw (20-8-2021 om 20:14)
het is te zot voor woorden in wat voor land leven wij gezopen en iemand dood varen niet te vatten eenzame opsluiting
Cookie-instellingen beheren