Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
93 files van totaal 379 km

Jongen (14) met nepwapen zorgt voor opschudding

Toegevoegd: 24-08-2021, 13.07 uur
Jongen (14) met nepwapen zorgt voor opschudding
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

THOLEN - Een 14-jarige jongen heeft maandagavond voor de nodige opschudding gezorgd in Tholen. Meerdere bezorgde bewoners van de Gareelmakersdreef belden namelijk de politie omdat ze een man in camouflagekleding hadden gezien die een geweer bij zich zou hebben.


Na de melding, rond 19.30 uur, werd door de politie meteen flink ingezet. "Meerdere surveillance-eenheden gingen ter plaatse en keken uit naar de betreffende man. Ook werd de politiehelikopter gewaarschuwd om vanuit de lucht mee te zoeken. Bewoners bleven in contact met de politie om de route die de man liep door te geven", zo vertelt de politie vanmiddag.

De 'man' werd even later aangetroffen op de Gemaalweg in Tholen. Het bleek te gaan om een 14-jarige jongen uit Tholen. Hij werd geboeid en na een stevig gesprek overgedragen aan zijn ouders. Volgens de politie bleek het wapen dat hij bij zich droeg nep te zijn. "Het is in beslag genomen en wordt vernietigd", aldus de politie. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nel (24-8-2021 om 16:37)
Misschien soldatje spelen, helemal oke. Er werden dan geweren gemaakt van hout en dan was duidelijk te zien dat het wapen niet echt was. Helaas is het nu zo dat er nepwapens zijn die niet van echt te onderscheiden zijn. Om zo'n knul dan in de boeien te slaan gaat wel een beetje ver, maar ze zijn wel verboden die nepwapens.De politie had ook een gesprek aan kunnen gaan en met de ouders praten.
kees (24-8-2021 om 14:26)
is dat niet wat overtrokken sorry iemand die misschien soldaatje speelt en dan boeien
Timsalabim (24-8-2021 om 13:28)
Nu maar weer wachten op reacties over “de opvoeding”, “de ouders” en over “je kinderen corrigerende tikken geven” en “vroeger”.
Cookie-instellingen beheren