Weerbericht:
Wolkenvelden. Overdag perioden met zon en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongen (14) met nepwapen zorgt voor opschudding

Toegevoegd: 24-08-2021, 13.07 uur
Jongen (14) met nepwapen zorgt voor opschudding
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

THOLEN - Een 14-jarige jongen heeft maandagavond voor de nodige opschudding gezorgd in Tholen. Meerdere bezorgde bewoners van de Gareelmakersdreef belden namelijk de politie omdat ze een man in camouflagekleding hadden gezien die een geweer bij zich zou hebben.


Na de melding, rond 19.30 uur, werd door de politie meteen flink ingezet. "Meerdere surveillance-eenheden gingen ter plaatse en keken uit naar de betreffende man. Ook werd de politiehelikopter gewaarschuwd om vanuit de lucht mee te zoeken. Bewoners bleven in contact met de politie om de route die de man liep door te geven", zo vertelt de politie vanmiddag.

De 'man' werd even later aangetroffen op de Gemaalweg in Tholen. Het bleek te gaan om een 14-jarige jongen uit Tholen. Hij werd geboeid en na een stevig gesprek overgedragen aan zijn ouders. Volgens de politie bleek het wapen dat hij bij zich droeg nep te zijn. "Het is in beslag genomen en wordt vernietigd", aldus de politie. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mario Riedijk (25-8-2021 om 04:40)
Wat een verschrikkelijke overdreven reactie om zo een mannetje in de boeien te slaan!
bram goeree (24-8-2021 om 19:41)
ik vind de reactie helemaal niet overdreven .veel nepwapens zijn bijna niet te onderscheiden van echte wapens .en zeker nu er de laatste tijd steeds meer schiet en steek incidenten zijn onder jongeren vind ik dat de politie goed gehandeld heeft .buitenspelen is totaal geen probleem maar dan niet met zo een ''nep wapen'' .
Nina (24-8-2021 om 18:40)
Kinderen mogen tegenwoordig niet eens meer normaal buitenspelen, mijn jongens speelde altijd soldaatje met grote groepen andere kinderen zonder dat ooit iemand er over klaagde. Mijn vader vertelde dat hij zelfs net na de oorlog deze met vriendjes naspeelde toen sprak ook niemand er schande van. Lekker je kind fantasieloos op laten groeien achter de laptop is de norm tegenwoordig
Koos P. (24-8-2021 om 18:28)
Ach, het is gewoon oerstom van dat jochie. Het is algemeen bekend dat je niet met nepwapens op straat moet lopen, da's vragen om problemen. Maar zeg er maar eens iets van, voor je het weet heb je een mes in je lijf. Ook door jochies van deze leeftijd. Fijne wereld he, vandaag de dag.
Patrick van Kerckhove (24-8-2021 om 17:34)
Waar is de tijd naartoe dat kinderen nog buiten mochten spelen????? Ik snap wel dat het iets is van Was da???, maar dit is echt wel een te heftige reacti!! Lekkere buurt. Toch maar weer achter de pc jongen.
Geertje (24-8-2021 om 16:56)
Net wat ik dacht, Kees. Zitten ze eens niet te gamen, spelen ze buiten en dan........
Cookie-instellingen beheren