Weerbericht:
Overwegend bewolkt en soms wat lichte motregen. Vanmiddag veel wind
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Boetes voor illegaal rapen van oesters bij Stavenisse

Toegevoegd: 28-08-2021, 14.55 uur
Bij Stavenisse werden zeven personen betrapt.
Bij Stavenisse werden zeven personen betrapt.
© Foto: RUD Zeeland
Door: Manfred Berrevoets

STAVENISSE - De RUD Zeeland heeft vrijdag een controle gehouden inzake het illegaal rapen van oesters in de Oosterschelde. Er is bijna 500 kilo aan oesters in beslag genomen door de opsporingsambtenaren.


Bij Stavenisse werden zeven personen betrapt. Deze waren met steekwagens bezig om bakken vol met oesters in een bestelbus te laden. De verdachten gaven aan zes uur te hebben gereden om vanuit Duitsland hier hun oesters te komen halen. Deze partij is direct in beslag genomen en de oesters zijn terug in het water gezet. Alle verdachten krengen een proces-verbaal.

De RUD Zeeland voert de regie op de groene handhaving in Zeeland. Samen met ketenpartners zoals Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Het Zeeuwse Landschap en de politie proberen zij de milieucriminaliteit in natuurgebieden terug te dringen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rene (31-8-2021 om 08:59)
Natuurlijk is 500kg veel te veel, een terechte aanhouding denk ik. Ander punt is wel, dat we ontzettend veel last hebben van de overwoekering van de Japanse oester. als je op bepaalde plaatsen wil gaan zwemmen , moet je badschoenen aan ter bescherming van deze oester (scherp en rechtop staand) . Wat mij betreft zou een passend e straf zijn bv 120 taakstraf en dat de taakstraf dan het verwijderen van die oesters zijn op die plaatsen , waarna deze oesters vernietigd gaan worden.
Hamelrijckx Arnold (29-8-2021 om 20:59)
Ikzelf eet geen oesters heb er dus geen behoefte aan ze te rapen. We ergeren ons soms wel aan een type van aziaten die inderdaad nogal tekeer gaan en met volle zakken meenemen. Sommigen maken er dan ter plaatse nog eens een smerige boel van. Ik meen te weten dat er 10 kg per man mag geoogst worden en dat is naar mijn mening al genoeg. De rest is roofbouw.
Jumbo (29-8-2021 om 18:46)
Zeebaars stropers maken veel meer schade aan de natuur (visstand) en is ook bekend waar ze dat doen , Alleen daar zie je de heren niet controleren , Slechte zaak
goesenaar (29-8-2021 om 11:04)
eerst weet men niet hoe er van af te komen en nu gaat men bekeuren!! wie is er nu gek?
arendb (28-8-2021 om 15:29)
wat een onzin is dat weer hebben ze niets beters te doen
Cookie-instellingen beheren