Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Proces-verbaal voor bestuurder ongeluk Deltaweg

Toegevoegd: 30-08-2021, 12.55 uur - Update: 30-08-2021, 20.27 uur
Alle betrokkenen bleken ongedeerd te zijn gebleven.
Alle betrokkenen bleken ongedeerd te zijn gebleven.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

GOES - De bestuurder van de personenauto die vanochtend een botsing veroorzaakte op de Deltaweg (N256) bij Goes krijgt een proces-verbaal voor het veroorzaken van gevaar danwel hinder voor overige weggebruikers.


De automobilist reed rond 09.20 uur vanaf de kruising met de 's-Heer Hendrikskinderendijk de Deltaweg op richting Wilhelminadorp. Ter plekke gaan twee rijstroken over in één rijbaan. De weggebruikers die op de linkerrijstrook rijden, moeten naar rechts. De personenauto bleef echter op de linkerstrook rijden. De auto botste vervolgens tegen een vluchtheuvel en daarna tegen de linkerkant van een vrachtwagen die in dezelfde richting reed.

Na de botsing met de vrachtwagen schoot de auto tegen een lantaarnpaal. Deze brak af en belandde op de weg. Na de melding werd uitgegaan van een beknelling en werden onder meer de brandweer en een traumahelikopter opgeroepen. Ter plaatse bleek de situatie gelukkig erg mee te vallen: er was geen sprake van een beknelling en gewonden waren er evenmin niet. De vier inzittenden van de personenauto konden het voertuig zonder verwondingen verlaten. De brandweer kon dan ook al snel weer inrukken en de opgeroepen traumahelikopter kwam niet meer ter plekke.

Tegen de bestuurder van de personenauto, een 42-jarige man uit Oudenbosch, wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het veroorzaken van gevaar of hinder voor overige weggebruikers. De man werd door de politie overgebracht naar het bureau om daar een verklaring af te leggen.

Zowel de personenauto als de vrachtwagen raakten bij het ongeluk beschadigd. De personenauto moest worden weggesleept door een takelbedrijf omdat deze niet meer kon rijden. Rond 10.00 uur werd de auto getakeld door bergingsbedrijf De Moor. De vrachtwagen kon zelfstandig verder rijden.

Het ongeluk zorgde voor files in beide richtingen. De wegbeheerder zorgde samen met de politie voor het langs de ongevalslocatie leiden van het overige verkeer. Even na 10.00 uur was de weg weer vrij. Er moest toen nog wel worden opgeruimd bij de parallelweg.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hennie (30-8-2021 om 18:27)
King of the Road heb je in elke leeftijdsgroep. Deze had wel wat weinig verantwoordelijkheidsgevoel met drie passagiers! Lang Leve Leut en Lol deze week even niet in Brabant.
Timsalabim (30-8-2021 om 13:10)
Hee 42 jaar oud; dus ook de “oudere” mensen kunnen er wat van…..
Cookie-instellingen beheren