Weerbericht:
Geleidelijk opklaringen, morgen vooral in het zuidoosten een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 34 km

Hardleerse Hulstenaar moet auto inleveren

Toegevoegd: 31-08-2021, 08.53 uur
Hardleerse Hulstenaar moet auto inleveren
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KAPELLEBRUG - Agenten hebben vannacht in Kapellebrug de auto van een 53-jarige Hulstenaar in beslag genomen omdat hij al voor de derde keer was betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij had ook geen geldig rijbewijs.


De agenten controleerden de man rond 00.30 uur op de Gentsevaart. Hij bleek alcohol gedronken te hebben en nader onderzoek wees uit dat hij ook niet in het bezit was van een rijbewijs. Dit was in 2019 namelijk al ongeldig verklaard nadat hij ook toen was betrapt op het rijden onder invloed.

De man werd meegenomen naar het politiebureau en bij een ademanalyse blies de man een waarde van 390 U/gl. Omdat het nu al de derde keer was dat hij onder invloed reed, werd zijn auto in beslag genomen. Het bleek overigens ook de tweede keer te zijn dat de politie constateerde dat de man reed zonder geldig rijbewijs. Hiervoor is ook proces-verbaal opgemaakt.

Na verhoor mocht de man weer naar huis.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
De mus (31-8-2021 om 21:51)
Verplicht 1.5jaar een zweetband aan zijn enkel zodat hij niet kan en mag drinken. Aan zijn verslaving laten werken Zo kan met zijn auto naar zijn werkstraf rijden.
Pim (31-8-2021 om 14:51)
Zondermeer onaanvaardbaar dat dit mogelijk is. Tuurlijk kan ons rechtssysteem dit aan. Een gepaste straf opleggen, maar ook gelijk een zeer hoge voorwaardelijke straf ( bijvoorbeeld 2 jaar gevangenisstraf) opleggen. Dan gaat zo persoon misschien eens nadenken en hopelijk bedenken om in herhaling te vallen.
Michel (31-8-2021 om 12:49)
Hardleers, en dan nog naar huis sturen. Opsluiten die handel.
Johan (31-8-2021 om 11:39)
Tegen zulke mensen is ons rechtssysteem niet opgewassen. Waarschijnlijk koopt hij straks weer een ander autootje en gaat daar ook weer vrolijk mee op pad.
Cookie-instellingen beheren