Weerbericht:
Geleidelijk opklaringen, morgen vooral in het zuidoosten een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 35 km

Dronken man zonder rijbewijs in andermans auto

Toegevoegd: 31-08-2021, 11.09 uur
Dronken man zonder rijbewijs in andermans auto
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

THOLEN - Een 19-jarige automobilist uit Tholen is maandag betrapt toen hij onder invloed en zonder geldig rijbewijs in een auto reed die niet van hemzelf was.


Agenten controleerden de man rond 17.00 uur op de Koningin Julianastraat in zijn woonplaats. Hij bleek geen rijbewijs te hebben en een speekseltest wees uit dat hij onder invloed was van THC, de werkzame stof in hasj en wiet. De man werd vervolgens overgebracht naar het politiebureau.

Op het bureau heeft een GGD-arts een bloedmonster bij de Tholenaar afgenomen. Dit zal worden onderzocht door een laborant van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Als de uitslag bekend is, zal een officier van justitie een besluit nemen over de verdere afhandeling van de zaak. Voor nu kreeg de man een algeheel rijverbod van 24 uur.

De eigenaar van de auto is door de politie gewezen op het risico van inbeslagname van zijn auto op het moment dat hij mensen zonder rijbewijs of onder invloed in zijn voertuig laat rijden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren