Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
86 files van totaal 309 km

Politie lokt WhatsApp-fraudeurs in de val

Toegevoegd: 31-08-2021, 13.13 uur
De twee verdachten zitten vast in Torentijd.
De twee verdachten zitten vast in Torentijd.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Walcherse politie heeft gisteren twee personen in de val laten lopen die via WhatsApp probeerden iemand geld afhandig te maken.


De fraudeurs hadden het beoogde slachtoffer via WhatsApp benaderd en deden zich voor als een bekende. De 'bekende' gaf aan geld nodig te hebben. Het slachtoffer werd gevraagd dit over te maken. Hij vertrouwde de zaak niet en schakelde de politie in. De politie nam vervolgens het contact met de fraudeurs over.

Er werd een afspraak gemaakt om contant geld te overhandigen op een door de politie uitgekozen locatie. Hier kwamen vervolgens twee mannen opdagen. Zij werden eerst onopvallend in de gaten gehouden en uiteindelijk werden de twee ingerekend. De verdachten zitten momenteel vast in Torentijd. De politie doet nog nader onderzoek naar het duo.

De politie grijpt de arrestaties aan om mensen te waarschuwen voor de handelswijze van dit soort fraudeurs. "Zij doen zich vaak voor als bekende en vragen vaak grote bedragen. Zij werken samen met een grote groep en weten hoe ze bij sommige mensen vertrouwen kunnen winnen. Maak dus niet zomaar een afspraak en maak ook geen geld over voordat u zeker weet dat het echt te vertrouwen is", zo waarschuwt de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Klaas (31-8-2021 om 19:01)
En dezelfde dag weer vrij?? Zulke lui moet je de handen afkappen, misselijk volk. Ik zou best een dag voor rechter willen spelen.
Pia (31-8-2021 om 19:01)
De politie heeft prachtig werk gedaan! Tijdelijk 2 fraudeurs van de straat! @ Sander: Het schijnt dat het verhaal was dat iemand namens het bedrijf het geld kwam ophalen. Dus dan was het een onbekend persoon voor het slachtoffer.
Roepi (31-8-2021 om 17:07)
Kijk ,hier geniet men van.top!@
Sander (31-8-2021 om 16:54)
Mooi werk! Kei en kei hard aanpakken. Maar hoe hebben ze het voor elkaar gekregen om af te spreken? Het "slachtoffer" ziet dan ook gelijk dat het geen bekende is op de afgesproken locatie.
een inwoner (31-8-2021 om 13:48)
Chapeau politie goed werk .harde straffen geven .
Cookie-instellingen beheren