Weerbericht:
Geleidelijk meer bewolking, vanavond en morgen af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Politie lokt WhatsApp-fraudeurs in de val

Toegevoegd: 31-08-2021, 13.13 uur
De twee verdachten zitten vast in Torentijd.
De twee verdachten zitten vast in Torentijd.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Walcherse politie heeft gisteren twee personen in de val laten lopen die via WhatsApp probeerden iemand geld afhandig te maken.


De fraudeurs hadden het beoogde slachtoffer via WhatsApp benaderd en deden zich voor als een bekende. De 'bekende' gaf aan geld nodig te hebben. Het slachtoffer werd gevraagd dit over te maken. Hij vertrouwde de zaak niet en schakelde de politie in. De politie nam vervolgens het contact met de fraudeurs over.

Er werd een afspraak gemaakt om contant geld te overhandigen op een door de politie uitgekozen locatie. Hier kwamen vervolgens twee mannen opdagen. Zij werden eerst onopvallend in de gaten gehouden en uiteindelijk werden de twee ingerekend. De verdachten zitten momenteel vast in Torentijd. De politie doet nog nader onderzoek naar het duo.

De politie grijpt de arrestaties aan om mensen te waarschuwen voor de handelswijze van dit soort fraudeurs. "Zij doen zich vaak voor als bekende en vragen vaak grote bedragen. Zij werken samen met een grote groep en weten hoe ze bij sommige mensen vertrouwen kunnen winnen. Maak dus niet zomaar een afspraak en maak ook geen geld over voordat u zeker weet dat het echt te vertrouwen is", zo waarschuwt de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (2-9-2021 om 12:40)
Timsalabim misschien eerst eens goed leren lezen .niemand zegt dat de politie de straf bepaald maar dat die wel op den duur gefrustreerd raken dat daders er met relatief lage straffen vanaf komen en dus weer zo vrij zijn .en dat komt omdat rechters te ver van onze maatschappij af staan en dus niet snappen wat er onder de bevolking leeft .daarom komen er ook zo vaak protesten tegen te lage straffen en terecht .je zal het slachtoffer maar zijn .maar daar mag je volgens jou geen oordeel over hebben want dan moet die persoon maar verhuizen ?gelukkig mag hier iedereen zijn of haar mening nog zeggen .
Timsalabim (1-9-2021 om 15:40)
Of je de straffen nou te hoog of te laag vindt doet er even niet toe; opperen om een Politie agent de straf maar te bepalen is werkelijk van de zotte… Een agent heeft bij lange na niet de kennis van de Nederlandse wet die een rechter wel heeft ( en hier ook naar oordeeld; dus als je de straffen te laag vindt moet je misschien maar verhuizen naar een land met strengere wetten, Saudie Arabie ofzo). Daar komt bij dat agent een beroep op MBO/HBO niveau is en een rechter over WO niveau moet beschikken; rechter is iniedergeval geen beroep wat je “even” leert in de praktijk na een dagje meelopen! Ik vind het echt in en in respecteloos hoe er hier gepraat wordt over de rechterlijke mache.
bram goeree (1-9-2021 om 13:04)
zeer goed werk van de politie .Zuurdeeg heeft wel een punt dat de straffen veel te laag zijn in Nederland .daar word zelfs in het buitenland over gepraat .denk ook tot frustratie van de politie zelf wanneer je de persoon een paar dagen later weer op straat ziet lopen .rechters moeten niet zo ver van de ''maatschappij'' staan
Timsalabim (1-9-2021 om 10:11)
Allemachtig zuurdeeg wat een reactie, je snapt er werkelijk waar helemaal niks van. Alsof je “zomaar” even rechter wordt in Nederland; misschien moet je eens uitvogelen hoe dat inelkaar steekt. Respectloze reactie naar het justitieel systeem in NL!
Zuurdeeg (31-8-2021 om 20:07)
Jammer dat de politie de straf niet mag bepalen , maar wordt bepaald door zo´n geitewollensokken rechter die taakstraffen en snoepzakjes uitdeeld
Jtg (31-8-2021 om 19:17)
Altijd dezelfde kansloze kneuzen die waardeloos vd maatschappij en toch niks aan kunnen dan dit laat ze maar eens lekker een tijdje zitten kunnen ze eens goed erover nadenken welke carrière ze hierna gaan doen dan dit?!! Mits dat überhaupt mogelijk is met 2 hersencellen:)
Cookie-instellingen beheren