Weerbericht:
Wolkenvelden, in het oosten later motregen. Dinsdag in het westen mistig
Verkeersinformatie:
Geen files

Scooterrijder zonder helm twee keer betrapt

Toegevoegd: 01-09-2021, 23.24 uur
Scooterrijder zonder helm twee keer betrapt
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

ZIERIKZEE - Een scooterrijder is woensdag tot twee keer tegen de lamp gelopen toen hij zonder helm op over Schouwen-Duiveland reed. Voor beide overtredingen kreeg de bestuurder een boete.


Volgens de politie werd de jongen in de middag voor het eerst betrapt terwijl hij zonder helm op reed. De bestuurder kreeg daar een boete van 100 euro voor. Later die middag zagen de agenten dezelfde jongen weer zonder helm op rijden.

Ook hier werd de bestuurder door de agenten aan de kant gezet. Het werd een dure middag voor de bestuurder. Net als bij de eerste overtreding kreeg de scooterrijder weer een bekeuring van 100 euro. 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jan (2-9-2021 om 12:40)
waarom is de tweede boete niet veel hoger? waarom is de scooter niet in beslag genomen??
Joris (2-9-2021 om 06:52)
Kunnen we voor deze jongeman geen uitzondering maken? Een helm is verplicht om je hoofd, en dus je hersenen, te beschermen bij een val of aanrijding. Deze jongenman kan de boetes bij de rechter aanvechten en aanvoeren dat hij geen werkende hersenen heeft. Geen rechter die hem ongelijk geeft als je 2 keer in een middag zonder helm betrapt wordt.
Cookie-instellingen beheren