Weerbericht:
Bewolkt, vanavond kans op mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Woning Middelburg gesloten na vondst hennepkwekerij

Toegevoegd: 02-09-2021, 15.02 uur
Woning Middelburg gesloten na vondst hennepkwekerij
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Burgemeester Harald Bergmann van de gemeente Middelburg heeft donderdag besloten een woning met bijbehorende kelderbox in Middelburg voor drie maanden te sluiten. Eerder dit jaar werd er op het adres een hennepkwekerij aangetroffen.


De politie ontdekte op 15 april is op dit adres een hennepkwekerij in de woning aan de Nieuwe Haven in Middelburg. Naast de kwekerij werd er ook een handelshoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. Nu, bijna zes maanden later, heeft burgemeester Bergmann besloten het gebouw voor drie maanden te sluiten. Volgens de gemeente Middelburg zijn de deuren en ramen verzegeld en hangen er aankondigingen bij de deuren en ramen.

De sluiting is besloten op basis van het zogenaamde gemeentelijke ‘Damoclesbeleid’. Dit beleid houdt in dat als er bijvoorbeeld een handelshoeveelheid drugs of een kwekerij in een pand wordt aangetroffen, de burgemeester een woning of lokaal tijdelijk kan sluiten. Door de tijdelijke sluiting hopen de gemeenten drugshandel te bestrijden en een einde te maken aan druggerelateerde activiteiten vanuit de betreffende woning.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren