Weerbericht:
Af en toe zon en droog. Morgen zonnig en warmer
Verkeersinformatie:
Geen files

Jacht met 16 Albanezen ontdekt bij Vlissingen

Toegevoegd: 04-09-2021, 08.48 uur - Update: 05-09-2021, 16.12 uur
Het jacht werd onderschept bij Vlissingen.
Het jacht werd onderschept bij Vlissingen.
© Foto: Politie Landelijke Eenheid Zuidwest
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Bij de monding van de Westerschelde is vrijdagavond laat een plezierjacht ontdekt met aan boord 16 Albanezen. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee.


Volgens de Marechaussee werd samen met de Landelijke Eenheid van de politie en de Kustwacht een plezierjacht gecontroleerd. Om deze reden cirkelde enige tijd een Kustwachthelikopter over de Westerschelde bij Vlissingen.

De controle vond plaats omdat sprake was van opvallend vaargedrag, zo meldt de politie. Tijdens de controle viel op dat het jacht behoorlijk diep in het water lag en vervolgens werd de groep personen aangetroffen. Naast de zestien Albanezen waren ook twee Oekraïners aan boord. Zij zijn aangehouden als verdachten van mensensmokkel.

Even na middernacht was de Kustwachthelikopter weer terug op de basis. De Marechaussee doet nog verder onderzoek naar de zaak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ger (5-9-2021 om 07:56)
sja de rijke der aarde schreeuwen via de media dat er te weinig personeel is dus de oosterse kant van europa denkt ik ga naar nederland
Cookie-instellingen beheren