Weerbericht:
Zacht en zonnig najaarsweer, tot vrijdagavond droog
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 26 km

Belg crasht bij achtervolging door politie

Toegevoegd: 04-09-2021, 08.54 uur - Update: 04-09-2021, 09.16 uur
Belg crasht bij achtervolging door politie
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

AXEL - De 32-jarige Belg die zondag door de politie werd aangehouden nadat hij in Axel een ruit had vernield heeft donderdag opnieuw een ruit ingegooid. De man werd hierop na een achtervolging nogmaals gearresteerd nadat hij was gecrasht met zijn voertuig, zo bevestigt de politie.


Agenten werden zondag aan het einde van de middag opgeroepen nadat een ruit van een woning aan de Van Gistellelaan in Axel was vernield. Toen de politie ter plekke kwam, liep de verdachte net weg. Hij bleek te verkeren onder invloed van amfetamine en nader onderzoek wees uit dat zijn auto was voorzien van valse kentekenplaten. De man werd aangehouden en onder meer het rijden onder invloed ten laste gelegd.

Donderdagavond ging de Belg opnieuw naar de woning in Axel. Ook nu werd een ruit vernield. Agenten gingen ter plekke om aangifte op te nemen van de gedupeerde, volgens de politie de ex-partner van de Belg. Toen de agenten met de vrouw in gesprek waren, zagen zij de verdachte weer voorbijrijden. Ze besloten hem te volgen en een stopteken te geven. In eerste instantie stopte de man ook, maar toen een agent hem aan wilde spreken gaf hij gas en ging er vandoor.

Er ontstond een wilde achtervolging die via de Zuidsingel naar Westdorpe leidde. Onderweg verloor de verdachte een band, maar dat mocht hem kennelijk niet deren. Met snelheden van zo’n 100 kilometer per uur (binnen de bebouwde kom) vervolgende hij op drie banden en een kale velg zijn weg richting België. Een getuige meldt dat de persoon onderweg ook auto's beschadigde.

Bij de Karnemelkweg in Zelzate (B) reed de man zich vast op een bedrijfsterrein. Hij werd op dat moment achtervolgd door drie politieauto’s. Agenten zette de auto klem met een politieauto en probeerden de Belg uit de auto te krijgen. Tevergeefs, want de man wist opnieuw te ontkomen. Hij botste de politieauto aan de kant en reed opzettelijk in op een politieman. Eenmaal terug op de openbare weg was zijn vlucht echter van korte duur. De man reed namelijk op de Karnemelkweg tegen een boom, waarna de agenten hem konden aanhouden. De man werd overgedragen aan de Belgische politie en is ingesloten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henk (5-9-2021 om 17:01)
Oei, die zal een flinke taakstraf krijgen
Johan (5-9-2021 om 14:18)
Het is bijna een scenario voor een (niet al te beste...) film.
Vader (5-9-2021 om 08:49)
Tja dat is de vraag moeders, de tijd zal het leren... Ezel stoot zich meestal geen 3X tegen dezelfde steen allee een tis Belg wellicht dan wel ey...
Moeder (4-9-2021 om 18:02)
Deze keer wat langer vasthouden misschien? Als het helpt...
Cookie-instellingen beheren