Weerbericht:
Vandaag en morgen perioden met zon en droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

KNRM vaart twee keer uit voor vastgelopen zeiljacht

Toegevoegd: 05-09-2021, 00.22 uur
Het jacht liep aan de grond bij Hoofdplaat.
Het jacht liep aan de grond bij Hoofdplaat.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

HOOFDPLAAT - De redders van het KNRM-station in Breskens zijn vrijdag twee keer uitgevaren voor een zeiljacht dat aan de grond was gelopen op de Westerschelde bij Hoofdplaat.


Omstreeks 15.15 uur sloegen de opvarenden van het jacht voor het eerst alarm bij de Kustwacht. Toen de reddingboot Zeemanshoop ter plekke kwam bleek de waterstand al dusdanig laag dat het jacht niet meer losgetrokken kon worden. Wel werd één van de zeilers op diens verzoek van boord gehaald en naar Breskens gebracht.

Met de andere twee bemanningsleden werd afgesproken om eventueel opnieuw terug te komen bij hoger tij. Rond 23.00 uur gebeurde dat ook zodat het jacht veilig naar Breskens begeleid kon worden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren