Weerbericht:
Van tijd tot tijd onweersbuien. Morgenmiddag veel regen
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Grote zoekactie voor kust Renesse levert niks op

Toegevoegd: 05-09-2021, 00.42 uur - Update: 05-09-2021, 01.12 uur
Door: Roland de Jong

RENESSE - Voor de kust van Renesse is zaterdagavond zo'n twee uur lang gezocht nadat was gemeld dat in zee een zwemmer in problemen zou zijn gekomen. Na een tevergeefse massale zoekactie lijkt sprake te zijn geweest van loos alarm.


Rond 18.30 uur werd gemeld dat een zwemmer onder water was verdwenen nabij de strandpaviljoens bij de opgang Jan van Renesseweg. Na de melding gingen zowel de reddingsbrigade als de KNRM op zee op zoek naar de vermeende drenkeling. Er werden diverse reddingsboten en waterscooters ingezet. De Kustwacht zocht mee met een Search And Rescue-helikopter.

Op het strand zochten diverse rijdende eenheden van onder meer de brandweer, de KNRM en de gemeentelijke handhaving naar eventueel achtergebleven kleding. Er werd echter niets aangetroffen. Ook navraag bij strandpaviljoens leverde niets op. Er werd ook niemand als vermist opgegeven.

Omstreeks 20.25 uur werd daarom de zoekactie volledig beëindigd. Kort hiervoor waren de eenheden van de reddingsbrigade al teruggehaald omdat zij al langere tijd op het water waren zonder extra beschermde kleding zoals overlevingspakken. Uiteindelijk lijkt er sprake te zijn geweest van loos.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zandbank (6-9-2021 om 18:33)
@jeroen - ondanks dat het soms wel eens een zeehond betreft, waren er nu meerdere melders die onmiskenbaar een zwemmer hadden gezien.
timsalabim (5-9-2021 om 15:17)
Zullen we alle zeehonden dan ook maar verbieden Jeroen? Dat is nogal een veel geopperde oplossing in de reacties van deze website, alles beboeten, verbieden en de kosten verhalen! Het wordt oud.
jeroen (5-9-2021 om 09:49)
Toch schattig zo'n zeehond, hoe vaak reddingsdiensten hier voor moeten uitrukken is gigantisch.
Cookie-instellingen beheren