Weerbericht:
Enkele buien en eerst vrij veel wind. Morgen perioden met regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Onwelwording door gelekt mierenzuur Terneuzen

Toegevoegd: 07-09-2021, 13.49 uur
Door: Remi Mesu

TERNEUZEN - In een gebouw van een bedrijf in Terneuzen heeft dinsdag mierenzuur gelekt. Door de lekkage iemand onwel geraakt, de persoon is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.


De lekkage ontstond rond 12.25 uur op het terrein van chemiebedrijf TPT aan de Finlandweg in Terneuzen. In één van de gebouwen was door onbekende oorzaak mierenzuur gaan lekken, door de lekkage raakte één persoon onwel. De brandweer en medewerkers van he bedrijf wisten de lekkage te stoppen waarna de ruimtes geventileerd werden. Een blusvoertuig, een hoogwerker en het hoogtereddingsteam, Rope Rescue Team (RRT) kwamen ook ter plaatse om te assisteren bij het horizontale transport van de persoon.

Rond 12.45 uur was de onwel geworden persoon met behulp van de hoogwerker veilig op de grond gebracht, de ambulancedienst bracht het slachtoffer vervolgens met spoed naar het ziekenhuis. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) was het effect van de lekkage beperkt gebleven tot een ruimte in het gebouw, verder zouden er geen effecten buiten het gebouw zijn geweest. Na enkele controles op het terrein kon ook de brandweer terugkeren naar de kazernes.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren