Weerbericht:
Vrij koud, bewolkt en op de meeste plaatsen droog
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM weet zinkend jachtje boven water te houden

Toegevoegd: 08-09-2021, 18.27 uur
Het jacht is afgemeerd in Hansweert.
Het jacht is afgemeerd in Hansweert.
© Foto: KNRM Hansweert
Door: Manfred Berrevoets

HANSWEERT - Vrijwilligers van het reddingstation van de KNRM in Hansweert hebben dinsdagavond weten te voorkomen dat een motorjacht zou zinken en daarmee de opvarende gered.


De opvarende van een motorjacht kwam er tot zijn schrik achter dat de machinekamer van zijn jacht volstroomde met water. Dit alles vond plaats in het hoofdvaarwater van de Westerschelde.

De reddingboot Jan van Engelenburg, de Responder van Multraship en een patrouillevaartuig van Rijkswaterstaat spoedden zich ter plaatse. Langszij het jacht werden vanaf de reddingboot direct twee bergingspompen overgezet waarmee het binnenstromende water kon worden bedwongen. Het jacht is langszij de reddingboot genomen en afgemeerd in Hansweert.

Een mankement aan het koelwatersysteem bleek de oorzaak van het binnenstromende water.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren