Weerbericht:
Vrij helder, morgen overwegend bewolkt en af en toe regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Beginnend bestuurder moet rijbewijs inleveren na blaastest

Toegevoegd: 11-09-2021, 14.34 uur - Update: 24-10-2021, 18.45 uur
Beginnend bestuurder moet rijbewijs inleveren na blaastest
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

HULST - Een jonge automobilist moest in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn rijbewijs inleveren na een blaastest in Hulst. De 24-jarige man zou vier keer boven de toegestane limiet hebben geblazen.


Surveillerende bikers van de politie stonden in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Steenstraat in Hulst toen er een auto met hoge snelheid door de straat kwam gereden. De bestuurder kreeg een stopteken en parkeerde zijn auto even verderop. Hierop startten de agenten hun controle.

Het rijbewijs van de bestuurder werd gecontroleerd waarop de agenten zagen dat de man nog beginnend bestuurder was. Hierop moest hij een blaastest ondergaan. Uit de uitslag bleek dat hij gedronken had. De man, een 24-jarige inwoner van Terneuzen, moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. Uit die test bleek dat hij ruim vier keer boven de toegestane limiet om nog in zijn auto te mogen rijden blies.

Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd en hij kreeg een algeheel rijverbod van vijf uur. In die tijd mag hij geen enkel voertuig besturen. Het rijbewijs wordt door de politie opgestuurd naar de officier van justitie. Die zal binnen tien dagen bepalen of het rijbewijs ingehouden blijft, of dat de bestuurder het terugkrijgt. In die tijd mag de automobilist niet in een auto rijden.


Locatie op de kaart

Laatste nieuwsvideo's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (11-9-2021 om 22:15)
Daar moet niet over gedacht worden. Rijbewijs vernietigen. 2 jaar uitsluiten voor behalen van nieuw rijbewijs. En een flinke boete er bovenop
jane (11-9-2021 om 17:12)
net goed , moeten nog veel meer controleren in het weekend , en drank en auto rijden gaat nog steeds niet samen .zijn een gevaar voor hun eigen en andren .
kl (11-9-2021 om 17:00)
sukkel
Cookie-instellingen beheren