Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 20 km

Automobilisten moeten rijbewijs inleveren na snelheidsovertredingen

Toegevoegd: 11-09-2021, 14.40 uur
Automobilisten moeten rijbewijs inleveren na snelheidsovertredingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Twee automobilisten moesten vrijdag in 's-Heerenhoek en Middelburg hun rijbewijs inleveren na een door hen gemaakte snelheidsovertreding. Beide automobilisten reden ver boven de toegestane maximumsnelheid.


Op de Sloeweg in ’s-Heerenhoek zagen agenten rond 19.50 uur dat een 45-jarige Belgische automobilist 163 km/h reed waar maximaal 100 km/h is toegestaan. Na een wettelijke correctie van 5 km/h bleek de man nog steeds 58 kilometer harder reed dan is toegestaan. De bestuurder is aan de kant gezet en moest zijn rijbewijs inleveren. Een officier van justitie beslist over de verdere afhandeling van de zaak.

In Middelburg onderging een automobilist hetzelfde lot. Op de Nieuwe Vlissingseweg controleerden agenten met een laserapparaat. Een 30-jarige Middelburgse automobilist werd rond 20.30 uur vastgelegd op 149 km/h, terwijl de maximaal toegestane snelheid daar 80 km/h betreft. Na een correctie bleek hij 64 kilometer per uur te hard te hebben gereden. Ook zijn rijbewijs is ingenomen door de politie, een officier van justitie bepaalt later of de man zijn rijbewijs terug krijgt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ineke (12-9-2021 om 09:26)
Verel. Waaarom moeten ontwerpers van wegen rare bochten en dergelijke maken om er voor te zorgen dat wegpiraten zich gedragen. Daar is toch een wet voor ontworpen?
brom (12-9-2021 om 08:14)
Sorry hoor Verel maar uw uitspraak... de weg nodigt uit tot hard rijden vind ik nergens op slaan. Kijk... als je dan bv 20 km te hard rijd dan maar 60 km te hard is wel heel erg veel. Je brengt niet alleen jezelf maar ook anderen in gevaar. En als je ergens bovenop knalt mag de politie, brandweer en ambulancepersoneel je uit je wrak halen. Forse boete en rijontzegging van een jaar Straffen en boetes mogen veel hoger worden dan dat ze nu zijn .
Rick (12-9-2021 om 07:58)
Verel: spijkerstrips, kraaienpoten... Praat geen wartaal, man! De automobilist heeft zijn eigen verantwoordelijkheid. Als hij die niet aankan, moet ie van de weg af blijven!
Verel (11-9-2021 om 15:53)
Oei! Dat is erg vervelend voor de betrokkenen. Nou leg ik niet de volledige blaam bij de bestuurders, want deze wegen nodigen echt uit tot (te) hard rijden. Misschien een puntje voor de weg ontwerpers, ik vraag niet om meer flitspalen (die de verkeersveiligheid op bijv. de nieuwe vlissingse alleen maar VERMINDERD). Maar er moet toch iets anders op te bedenken zijn. Gaten in het wegdek, drempels, chicanes, haarspeldbochten.
Cookie-instellingen beheren