Weerbericht:
Overdag eerst zon, vanaf vanavond bewolkt en van tijd tot tijd (mot)regen
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 29 km

Automobilisten moeten rijbewijs inleveren na snelheidsovertredingen

Toegevoegd: 11-09-2021, 14.40 uur
Automobilisten moeten rijbewijs inleveren na snelheidsovertredingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Twee automobilisten moesten vrijdag in 's-Heerenhoek en Middelburg hun rijbewijs inleveren na een door hen gemaakte snelheidsovertreding. Beide automobilisten reden ver boven de toegestane maximumsnelheid.


Op de Sloeweg in ’s-Heerenhoek zagen agenten rond 19.50 uur dat een 45-jarige Belgische automobilist 163 km/h reed waar maximaal 100 km/h is toegestaan. Na een wettelijke correctie van 5 km/h bleek de man nog steeds 58 kilometer harder reed dan is toegestaan. De bestuurder is aan de kant gezet en moest zijn rijbewijs inleveren. Een officier van justitie beslist over de verdere afhandeling van de zaak.

In Middelburg onderging een automobilist hetzelfde lot. Op de Nieuwe Vlissingseweg controleerden agenten met een laserapparaat. Een 30-jarige Middelburgse automobilist werd rond 20.30 uur vastgelegd op 149 km/h, terwijl de maximaal toegestane snelheid daar 80 km/h betreft. Na een correctie bleek hij 64 kilometer per uur te hard te hebben gereden. Ook zijn rijbewijs is ingenomen door de politie, een officier van justitie bepaalt later of de man zijn rijbewijs terug krijgt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ineke (14-9-2021 om 10:42)
Tom [email protected] Ik geef de weg niet de schuld dat deed Verel. Ik vind dat bestuurders zich aan de wet moeten houden en dat wegontwerpers hier geen bochten in hoeven te leggen om hardrijders tegen te houden. Eerst leze en dan commentaar leveren fakkeltje
Tim Fakkeldij (12-9-2021 om 20:40)
[email protected] Ik heb het even voor je na gekeken, maar Zeeland is echt in Nederland en gelden hier dus de Nederlandse regels. [email protected] Waarom krijt de weg de schuld, ook op een kaars rechte weg gebeuren ongelukken omdat er nogal wat mensen zijn die slecht kunnen rijden.
Emergo (12-9-2021 om 20:14)
@Verel Wegen nodigen nooit uit, het zijn weggebruikers die zich niet kunnen inhouden dus daar ligt het problemen.
Emergo (12-9-2021 om 20:13)
@Verel Wegen nodigen nooit uit, het zijn weggebruikers die zich niet kunnen inhouden dus daar ligt het problemen.
Johan (12-9-2021 om 13:19)
Wat een overtrokken reacties hier. 250 kilometer naar het oosten (in Duitsland) is het gewoon toegestaan om 163 km/uur te rijden. Hier niet, maar doe nou niet alsof deze mensen een vreselijke misdaad hebben begaan.
Ik (12-9-2021 om 09:56)
Gewoon rijbewijs vernietigen, er is al zoveel jaren om dronken of te hoge snelheden gesproken niets helpt. Zulke mensen leren er niet van en zijn geen rijbewijs waard.
Cookie-instellingen beheren