Weerbericht:
Vandaag en morgen perioden met zon en droog
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Gecontroleerde brommer kan bijna 30 km/h harder dan toegestaan

Toegevoegd: 11-09-2021, 22.10 uur
Gecontroleerde brommer kan bijna 30 km/h harder dan toegestaan
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

KAPELLE - De eigenaar van een brommer moet het voertuig opnieuw laten keuren na een controle van de politie in Kapelle. Op een rollerbak bleek dat het voertuig bijna 30 kilometer per uur harder kon dan de constructiesnelheid.


De bestuurder van de bromfiets trok in Kapelle de aandacht van de agenten. De bestuurder werd staande gehouden en moest met de brommer mee naar Goes. Daar kon het voertuig op een rollerbank gezet worden om de constructiesnelheid te laten testen.

Uit de controle bleek dat de brommer maximaal 72 km/h kon rijden, dat is ver boven de maximaal toegestane constructiesnelheid van 45 km/h. De politie heeft nu een zogenaamde 'WOK-melding' op de bromfiets gezet. Dit betekent dat het voertuig wacht op een keuring. De eigenaar van de brommer moet er nu voor zorgen dat de constructiesnelheid weer klopt. Zodra dat is gebeurd, moet het vervoersmiddel opnieuw gekeurd worden door het RDW (Dienst Wegverkeer).


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jan uit Vlissingen (14-9-2021 om 17:45)
@Marinus en die lieve meneer de agent moet ook nog bij uw familie langs als u op een gegeven moment toch met uw brommertje ver boven de constructie snelheid rijdend de constructie van uw brommertje het begeeft en u uitgesmeerd over het asfalt ligt.
Marius (12-9-2021 om 20:07)
Het lullige is zelf dat al rijdt je maar met 35 km per uur op een mooi dijkje te genieten van het uitzicht ,je bij staande houden kan gecontroleerd worden op de maximale snelheid je misschien wel ver boven de constructie snelheid kan komen ,en dan krijg je een prent van onze lieve meneer de agent
Pollewops (12-9-2021 om 11:58)
De gemiddelde bromfiets met AM6 blok kan onbegrensd 75km/u halen. In de jaren '90 waren er scooters die onbegrensd 80km/u haalden en de Gilera Runner haalde met gemak 100km/u. Met de viertakt scooters van tegenwoordig is dat "probleem" opgelost, daar is zelfs met veel moeite geen fatsoenlijk vermogen uit te halen.
Zeeuwse Showride (12-9-2021 om 10:54)
Oeps... ik heb nog een (bijna) standaard Honda cross brommertje staam die dik 90km/u loopt....
Raggie (12-9-2021 om 10:32)
Klopt Willem maar als je gepakt werd kwam je brommer als een pakje thuis gestuurd , mijn RAP met puchblok reed ook 85 gelukkig nooit gepakt en we reden toen nog zonder helm ook op de motor
willem (12-9-2021 om 04:09)
in mijn jonge jaren had ik een honda SS 50--4 takt--maakte geen lawaai maar liep 110 km. toen zag je amper politie.
Cookie-instellingen beheren