Weerbericht:
Bewolkt, af en toe (mot)regen. Morgen af en toe zon
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 43 km

Brandweer rukt uit voor verschillende buitenbrandjes

Toegevoegd: 12-09-2021, 11.36 uur
De brandjes ontstonden in de duinen.
De brandjes ontstonden in de duinen.
© Foto: Brandweer Westkapelle
Door: Remi Mesu

WESTKAPELLE - De brandweer is zaterdagavond twee keer uitgerukt voor buitenbranden in de omgeving van Westkapelle. Beide brandjes waren in de duinen ontstaan.


De brandweer van Westkapelle werd rond 20.30 uur voor de eerste keer gealarmeerd voor een buitenbrand. De brandweer kreeg van de meldkamer door dat in de duinen achter de Achillesweg een brandje was ontstaan. Eenmaal ter plaatse blusten de brandweerlieden vanaf de dijk om zo bovenwinds te kunnen blussen. Met een straal hoge druk was het vuur snel onder controle.

Toen het brandweerpersoneel rond 21.00 uur water had getankt na de eerste inzet, kwam de volgende melding al weer binnen. Opnieuw zou er een stuk van de duinen in brand staan, deze keer ter hoogte van de Vroonwegeling. De brandweer probeerde om via de Vroonwegeling bij het vuur te komen, maar een grote kei blokkeerde daar de toegang tot het fietspad.

Daarom moest de brandweerwagen omrijden om dicht genoeg bij het vuur te kunnen komen. Met een vuurzweep en een straal hoge druk was ook deze brand snel onder controle. Na een uur waren de brandweerlieden weer terug op de kazerne van Westkapelle.


Locatie op de kaart

Laatste nieuwsvideo's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren