Weerbericht:
Peridoen met zon en kans op een bui.
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 21 km

Dronken automobilist aangehouden na achtervolging

Toegevoegd: 12-09-2021, 11.55 uur
Dronken automobilist aangehouden na achtervolging
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

KRABBENDIJKE - De politie heeft zaterdag bij Krabbendijke een Belgische automobilist aangehouden na een achtervolging. De 30-jarige man bleek na een test teveel te hebben gedronken.


De politie kreeg zaterdagavond rond 23.00 uur een alarmering van een automobilist die over de Oude Rijksweg bij Krabbendijke reed. De bestuurder meldde bij de politie dat een medeweggebruiker heel erg aan het slingeren was. Omdat het vermoeden was dat de bestuurder van de Belgische auto onder invloed was, besloten surveillerende agenten ter plaatse te gaan.

De agenten namen post in ter hoogte van Kruiningen en zagen de auto rijden. De bestuurder kreeg een stopteken, maar volgde dat niet op. Vervolgens zetten de agenten hun zwaailichten aan, zodat het de bestuurder wellicht zou opvallen dat zij achter hem reden. Ook hier werd reageerde de bestuurder niet op. De agenten besloten daarop de auto in te halen en een volgteken te geven, maar ook dat had geen resultaat.

Bij Yerseke ging de auto de snelweg weer op. De bestuurder haalde andere auto’s in over de vluchtstrook en gedroeg zich volgens de politie erg gevaarlijk op de weg. Bij de afrit Kapelle-Zuid ging de Belg de A58 weer af. Onderaan de afrit konden de politieagenten de Belgische automobilist aan de kant van de weg zetten.

Toen de bestuurder zijn auto uit kwam roken de agenten meteen een alcoholwalm van hem af komen. De 30-jarige Belg moest een blaastest doen waaruit bleek dat hij veel teveel gedronken had. Hij is meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Die wees uit dat hij ruim drie keer teveel had gedronken om nog in een auto te mogen rijden. Het rijbewijs van de man werd daarop ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 10 uur. Tijdens deze periode mag hij geen enkel voertuig besturen. Door de politie wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (12-9-2021 om 13:02)
Rijbewijs ingevorderd en 10 uur rijverbod. Beter is, rijbewijs halfjaar inhouden zodat hij een half jaar geen auto kan rijden. Bovenop een flinke boete is op zijn plaats
Cookie-instellingen beheren