Weerbericht:
Half tot zwaar bewolkt en een enkele bui
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Agenten treffen ploertendoder aan bij Terneuzenaar

Toegevoegd: 12-09-2021, 12.06 uur
Agenten treffen ploertendoder aan bij Terneuzenaar
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

TERNEUZEN - De politie trof zaterdag een ploertendoder aan bij een 40-jarige Terneuzenaar. De man is door de agenten aangehouden voor verboden wapenbezit.


Zaterdagavond reden twee politiebikers rond 23.15 uur door de Nieuwstraat in Terneuzen. Ze zagen twee mannen naast een motorfiets lopen en besloten na te vragen wat er aan de hand was. Het tweetal gaf volgens de politie aan dat ze te dronken waren om op de motor te gaan rijden, dus dat ze het voertuig nu lopend naar huis gingen brengen.

Een van de mannen had een geopende fles sterke drank bij zich. De agenten vroegen hem de fles leeg te maken en weg te gooien, omdat het bij je dragen van een geopende fles alcohol verboden is. De man, een 40-jarige Terneuzenaar, deed dit. Hij liep naar een vuilnisbak om de fles weg te gooien. Toen hij terug kwam zagen de agenten dat hij iets achter zijn rug verborg.

Op de vraag wat het voorwerp was toonde de man een ploertendoder. Hij is aangehouden voor verboden wapenbezit. Uit onderzoek bleek de man ook nog een mes bij zich te dragen. Ook had hij ongeveer 7 gram harddrugs en 13 gram softdrugs bij zich. De Terneuzenaar is overgebracht naar een politiecellencomplex. De man wordt zondag gehoord door rechercheurs. Hij deed afstand van alle verboden goederen die hij bij zich had.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peet (15-9-2021 om 12:34)
@peter waarom doe je zo moeilijk die man is te minste nog zo verstandig om te gaan lopen met de motor in plaats van dat die er mee is gaan rijden
Teun (13-9-2021 om 11:57)
Een ploertendoder, dat is toch wat de politie een uitschuifbare wapenstok noemt ?
Peter (12-9-2021 om 22:49)
Als je loopt met een motorfiets ben je nog steeds bestuurder volgens de wet.
Emergo (12-9-2021 om 20:06)
Iemand van 25 een ventje. Welnee, iemand die heel goed weet wat hij doet en die weet dat hij de pot piest. Gespeeld en verloren, prima.
marius (12-9-2021 om 20:00)
Mag je de drank ook in je keelgat gooien,lijkt mij best wel een oplossing,kan je hem daarna aanhouden wegens openbare dronkenschap
bert kaiser (12-9-2021 om 16:08)
nou, dat is beter dan een ventje aanhouden op een elektrische step
Cookie-instellingen beheren