Weerbericht:
Geleidelijk opklaringen, morgen vooral in het zuidoosten een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 42 km

Elektrische step in beslag genomen na achtervolging

Toegevoegd: 12-09-2021, 14.01 uur
Elektrische step in beslag genomen na achtervolging
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een elektrische step in beslag genomen. De eigenaar had eerder al een keer een waarschuwing gekregen voor het gebruik van de step.


Agenten in Middelburg kwamen de bestuurder van de elektrische step in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 september tijdens een surveillanceronde tegen. Rond 01.30 uur zagen zij de man op de step voorbij rijden. Omdat niet alle elektrische steps op de openbare weg mogen rijden, besloten de agenten de man te controleren.

Op de Stationsstraat besloot de man weg te rijden van de agenten. Na een korte achtervolging te voet maakte de man echter de fout om vanaf de Loskade een brandgangetje in te rijden. De brandgang liep dood en de agenten konden de man bekeuren. De 25-jarige Middelburger vertelde de agenten dat hij wel wist dat de step niet op de openbare weg mocht, omdat dit hem al eerder was verteld door de politie. Toen kreeg hij een waarschuwing voor het rijden met de step. Nu kwam hij er niet met een waarschuwing vanaf; de agenten namen de step in beslag.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (13-9-2021 om 09:56)
Milieuvriendelijk pff, gewoon op je 25ste de fiets pakken e bewegen, goed voor allerlei systemen in je lichaam
timsalabim (13-9-2021 om 08:27)
Nee joh, te gekvoorwoorden ziet liever dat de Politie meteen het vuurwapen trekt en die zware crimineel op zijn step in z'n been schiet en daarna op de grote markt in Middelburg in het schavot wordt gezet....
Peter Quest (13-9-2021 om 08:04)
In heel de EU is dat ding toegestaan behalve in....... het bekrompen Nederland. Hetzelfde met het motor rijbewijs voor motorfietsen tot 125CC. Mag je in heel Europa rijden behalve in Nederland en zo zijn er nog legio zaken. Beetje kortzichtig van de politie om dit in beslag te nemen. Zielig en volstrekt belachelijk. Of is Nederland geen Europa?
Marcel de Bruijn (13-9-2021 om 07:57)
Goed zo. Aanpakken die gast. Nu is Nederland een stuk veiliger.
j.c.a. siliacus (12-9-2021 om 22:54)
zo triest, er word niets gedaan wat een ander schaad en toch moet de overtreder zwaar gestraft worden, laat ze die haagse rakkers eens nazien , ja die van de toeslagaffaire, wat moeten die dan wel niet krijgen, ergo prutswerk ik weet de politie kan het nooit goed doen , maar deze acties maken jullie nu niet direct geliefd bij de mensen. vraagje heeft de verbalisant meer als een hersencel, of moet hij die delen met meerdere collega's ivm bezuinigingen.
Spring (12-9-2021 om 21:56)
Treurig. Wat is het probleem als iemand op een stepje rijdt? De RDW weigert gewoon zonder goede reden om deze lichte elektrische vervoermiddelen te legaliseren. Het is droevig dat Nederland het enige EU land is waar dit nog verboden is. In Belgiƫ bijvoorbeeld worden al sinds 2016 deze vervoermiddelen gelijk gesteld aan een elektrische fiets. Waarop wacht Nederland nog? Hoe lang wil je de toekomst tegenhouden?
Cookie-instellingen beheren