Weerbericht:
Zacht en zonnig najaarsweer, tot vrijdagavond droog
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Elektrische step in beslag genomen na achtervolging

Toegevoegd: 12-09-2021, 14.01 uur
Elektrische step in beslag genomen na achtervolging
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een elektrische step in beslag genomen. De eigenaar had eerder al een keer een waarschuwing gekregen voor het gebruik van de step.


Agenten in Middelburg kwamen de bestuurder van de elektrische step in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 september tijdens een surveillanceronde tegen. Rond 01.30 uur zagen zij de man op de step voorbij rijden. Omdat niet alle elektrische steps op de openbare weg mogen rijden, besloten de agenten de man te controleren.

Op de Stationsstraat besloot de man weg te rijden van de agenten. Na een korte achtervolging te voet maakte de man echter de fout om vanaf de Loskade een brandgangetje in te rijden. De brandgang liep dood en de agenten konden de man bekeuren. De 25-jarige Middelburger vertelde de agenten dat hij wel wist dat de step niet op de openbare weg mocht, omdat dit hem al eerder was verteld door de politie. Toen kreeg hij een waarschuwing voor het rijden met de step. Nu kwam hij er niet met een waarschuwing vanaf; de agenten namen de step in beslag.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mart (19-9-2021 om 10:48)
Als je een elektrische step met kenteken koopt kun je die gewoon verzekeren. De step die is afgenomen had blijkbaar geen kenteken en dus ook geen verzekering. Een elektrische step wordt voor de wet als snorfiets gezien omdat men er snelheden van 30km/h mee kan halen.
Albert (13-9-2021 om 23:07)
Je kan het niet eens zijn met de huidige Nederlandse regelgeving, maar op nagenoeg elke Nederlandse website en in elke winkels staat het er duidelijk bij: niet toegestaan op de openbare weg. Dan heb je toch een bord voor je kop als je er toch een koopt?
Ron (13-9-2021 om 21:57)
Peter Quest, daar adverteren ze zelf mee........
Mijn mening (13-9-2021 om 17:15)
Goed gehandeld door de politie, wie niet luisteren wil moet maar voelen. Regels zijn er nu eenmaal niet voor niets. Neemt niet weg dat het handige dingen zijn.
Peter Quest (13-9-2021 om 12:19)
Vanwaar die wijsheid Ron? Die stipjes gaan niet eens 25km per uur. Hahaha of wil jij ze uitrusten met een 12 volt accu 70 ampere? Die dingen gaan Max 15 kilometer per uur. En bin deze in heel de EU toegestaan. Dat jij er een pest hekel aan hebt is iets anders. Maar Nederland is toch een EU land? Maar zoals ik al schreef als het even iet uit komt is het geen EU land.
Ron (13-9-2021 om 10:29)
Deze steps zijn niet in heel Europa toegestaan, dat is een fabeltje. De steps gaan vaak harder dan 25 km/h en zijn dan eigenlijk bromfietsen, dus moeten ze aan alle eisen voldoen van een bromfiets. Gaan ze maar maximak 25 km/h, dan zijn het snorfietsen e moeten ze voldoen aan alle eisen van een snorfiets. Zonder spiegels, zonder richting-aanwijzers, zonder goede remmen zijn deze ondingen een gevaar op de weg. Zeker met de hoge snelheden t.o.v. een voetganger, horen ze zeker niet op het trottoir thuis. Tot slot is het een motorvoertuig, er hoort dus een kenteken op en hij moet verzekerd zijn.
Cookie-instellingen beheren