Weerbericht:
Half tot zwaar bewolkt en een enkele bui
Verkeersinformatie:
25 files van totaal 76 km

Motorbootje zit vast in verboden gebied

Toegevoegd: 13-09-2021, 09.20 uur
Motorbootje zit vast in verboden gebied
© Foto: Landelijke Eenheid politie - Dienst Infrastructuur Zuid-West
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - De schipper van een motorbootje dat vast was komen te zitten op de Oosterschelde bij Zierikzee heeft van de politie een proces-verbaal gekregen.


Het bootje was voor anker gegaan maar toen men weer wilde vertrekken bleek het anker vast te zitten aan een object onder water. Daarom werd de hulp ingeroepen van een lokale berger, zo meldt de Landelijke Eenheid Zuidwest van de politie, die ook poolshoogte ging nemen.

Het vaartuig bleek ten anker te zijn gegaan in een gebied waar dat niet is toegestaan. Ter plekke is na de Tweede Wereldoorlog en in de jaren '60 namelijk munitie gedumpt. Om deze reden is proces-verbaal opgemaakt tegen de schipper. Het bootje is uiteindelijk losgemaakt en kon hierna zijn tocht vervolgen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jac (15-9-2021 om 22:16)
Ach, voor de kust van België hebben ze ook van dat soort munitiedump plaatsen, en dan wel uit WW1, gifgas granaten. Als ze dan toch wat willen opruimen die misschien eerst maar doen. Dan is die munitieput bij Zierikzee echt niet zo'n probleem.
Peter (14-9-2021 om 22:37)
De oorlog ligt bijna driekwart eeuw achter ons. Inmiddels zijn we super milieubewust geworden. Maar die wegrottende bommen en granaten kunnen we niet opruimen? Ik zou zeggen, daar moet heel snel verandering in komen, voordat er rampen gebeuren.
bram (14-9-2021 om 01:35)
Gelukkig heeft de schipper van dit bootje geen bom naar boven gehaald. Wel even een dure les, maar ja ankeren waar dat niet mag.... Goed de kaart lezen schipper !! Je hebt geluk gehad. En dat wens ik je ook !!
Wallie (13-9-2021 om 13:57)
Het is daar tussen de 25 en 50 meter diep, dus hij had in ieder geval genoeg ankerketting-/lijn bij zich ;-). Was wel schrikken geweest als hij tezamen met zijn anker een mijn of fosforgranaat had bovengehaald.
Jaap (13-9-2021 om 12:05)
Gelukkig denkt niet iedereen als Johan. Er stiekem tussenuit knijpen is niet te waarderen. Wel het gedrag van deze schipper die zijn proces-verbaal accepteerde en niet geniepig is.
Johan (13-9-2021 om 09:48)
Ik weet niet wat de kosten voor de berger en de boete samen zijn, maar ik denk dat deze schipper goedkoper uit zou zijn geweest als hij zijn anker achter had gelaten en stilletjes was weggevaren. Dan had hij vandaag op Marktplaats voor een prikje een nieuw ankertje kunnen scoren.
Cookie-instellingen beheren