Weerbericht:
Vrij warm weekeinde met af en toe onweersbuien
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 39 km

Zeeuwse website geeft informatie over AED's

Toegevoegd: 10-03-2007, 11.26 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De site www.zeelandhartveilig.nl, die sinds vrijdag online is, moet mensen meer informatie geven over het gebruik van zogheten AED's tijdens het reanimeren van slachtoffers.

Met AED's, voluit Automatische Externe Defibrillatoren, kunnen hartritme-stoornissen opgelost worden. Door dit te combineren met reanimatie kunnen, zeker bij een snelle inzet, mensenlevens worden gered. Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van AED's de overlevingskans met 70 procent kan verhogen.

Op de website is, naast informatie over de apparaten zelf ook een overzicht te vinden van de locaties in Zeeland waar AED's geplaatst zijn. Zo is bijboorbeeld te zien dat campings, bejaardencentra, reddingsposten en brandweerjeeps zijn uitgerust met de apparaten.

De initiatiefnemers van de website zijn BHV Training Zeeland, Life Support Walcheren en Medisol.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren