Weerbericht:
Geleidelijk meer bewolking, vanavond en morgen af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Man aangehouden op verdenking van oplichting

Toegevoegd: 16-09-2021, 15.36 uur
Man aangehouden op verdenking van oplichting
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

VLISSINGEN - De politie heeft woensdagavond in Vlissingen een man aangehouden op verdenking van oplichting. Hij zou geld van een huurder hebben gekregen zonder dat zij daar een woning voor terug kreeg.


In mei 2020 zag een vrouw uit Brabant op een besloten Facebookpagina dat er een appartement werd aangeboden in Breda. Omdat de vrouw op zoek was naar woonruimte reageerde ze op de advertentie. Ze maakte een afspraak met de verhuurder om de woning te bekijken.

Afgesproken werd dat de vrouw in augustus van dat jaar haar intrek zou nemen. Het huurcontract werd ondertekend en de vrouw was, zo dacht zij, voorzien van een woonruimte. Na maanden wachten op berichten van de verhuurder en het overmaken van geld naar zijn rekening, bleek in augustus dat de vrouw was opgelicht. Het slachtoffer had geen huis en ook het betaalde geld was ze kwijt.

De vrouw deed, zoals wel meer mensen die contact hadden gehad met deze man, aangifte van oplichting bij de politie. De officier van justitie gaf daarop toestemming voor een aanhouding buiten heterdaad van deze man. Woensdagavond 15 september belden agenten na een tip om 19.00 uur aan bij een woning aan de Coosje Buskenstraat in Vlissingen.

Daar troffen zij een man van 51 jaar oud zonder bekende woonplaats in Nederland aan. De man bleek de verdachte van oplichting te zijn. Hij werd aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. De man zit daar nog vast. Hij wordt gehoord door rechercheurs die de zaak onderzoeken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jtg (16-9-2021 om 17:32)
Zonde beter via herkende 'verhuur'makelaardij zaken doen kost wel iets meer maar dan heb je tenminste wel iets nu niks dus drm
Cookie-instellingen beheren