Weerbericht:
Bewolkt, van tijd tot tijd (mot)regen en morgen ook vrij veel wind
Verkeersinformatie:
17 files van totaal 56 km

Vliegtuigbom uit WOII gevonden in Breskens

Toegevoegd: 17-09-2021, 15.13 uur
Vliegtuigbom uit WOII gevonden in Breskens
© Foto: Wilco Roeleven (archief)
Door: Roland de Jong

BRESKENS - Tijdens een explosievenonderzoek dat is uitgevoerd voor de herontwikkeling van Roompot-vakantiepark Zeebad aan de Nieuwesluisweg bij Breskens is een 500 Lbs Engelse vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Dat meldt de gemeente Sluis.


Na het aantreffen van de vliegtuigbom heeft de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) de bom geïdentificeerd. Hierna is de bom door de EOD afgedekt en veiliggesteld. "Op dit moment zijn er buiten deze maatregelen geen aanvullende veiligheidsmaatregelen nodig en is er geen gevaar voor de omgeving", zo meldt de gemeente.

Het explosievenonderzoek is nog niet afgerond en loopt door tot en met de laatste week van oktober. Het onschadelijk maken en ruimen van de aangetroffen vliegtuigbom staat gepland voor vrijdag 12 november. De EOD, de politie, Roompot en de gemeente Sluis werken momenteel aan de voorbereiding van de ruiming. Alle omwonenden en woningeigenaren van een woning in Fort Soleil en Het Heem zijn geïnformeerd, aldus de gemeente.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren